Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ryska provokationer fick Kanada att njuta av slakten

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Kanadas tränare Todd McLennan njöt i stora drag av lagets 6-1-seger över Ryssland.
Bildtext Kanadas tränare Todd McLennan njöt i stora drag av lagets 6-1-seger över Ryssland.
Bild: AFP / Lehtikuva

Rysslands spelare lyckades provocera Kanada redan före nedsläpp, och efter matchen lämnade det ryska laget prisutdelningen mitt under ceremonin. Allt med följden att kanadensarna njöt lite extra av utklassningen i VM-finalen.

Det ryska laget har under VM haft för vana att under uppvärmningen stanna upp och gemensamt på boxningsmanér ”stirra ut” sina motståndare.

Något som gjorde Kanadas lag rejält uppretat inför VM-finalen.

– Vi fick extra motivation av de ryska spelarna. Det var ingenting vi bad om, men vi fick det, berättade Kanadas tränare Todd McLellan på presskonferensen efter VM-finalen.

– Deras ”staredown” under uppvärmningen var precis vad vi behövde. Vi pratade i laget om vilken stirrningstävling som är viktigare, den före eller den efter matchen, och vi bestämde att det är den efter, sade McLellan.

Stack under prisutdelningen

Efter matchen var det dags för nästa ryska provokation.

Det ryska laget med kaptenen Ilja Kovaltjuk i spetsen lämnade isen mitt under prisceremonin, innan den kanadensiska nationalsången. Något som knappast tidigare skådats i de här sammanhangen.

– Jag borde kanske inte kommentera det alls. Men vi spelade en fantastisk match, 6–1 är ett resultat vi är väldigt nöjda med. De avslöjade vad de ville säga åt oss under uppvärmningen, men när det var dags att spela var vi redo. Mer än så tänker jag inte säga, sade en synligt uppeggad McLellan.

Extra skönt att slå Ryssland

Att det var extra skönt att slå just Ryssland i VM-finalen var den tidigare San José-tränaren väldigt öppen med.

– Ja. Jag kan inte svara på det tydligare än med ett ord. Ja. Vi fick vad vi ville ha. Det var inte en knapp 3–2-seger, vi mosade dem med 6–1, sade McLellan.

Och lika uppretad som McLellan var på det ryska finallaget, lika lyrisk var han över de tjeckiska VM-arrangemangen.

– Jag skulle kunna sitta här i en och halv timme och berätta om hur bra turneringen sköttes och hur mycket vi njöt av att vara en del av den. Det var ett fint mästerskap för alla. Publiken, hallen, atmosfären, det finns inget negativt att säga, konstaterade McLellan.

Diskussion om artikeln