Hoppa till huvudinnehåll

Eurovision

Uppklädda sångare på Eurovisionens röda matta

Från 2015
Uppdaterad 18.05.2015 12:11.
Sami Helle från PKN.
Bildtext Pertti Kurikan nimipäivät-bassisten ger här intervjuer till österrikiska medier.
Bild: Yle / Hanna Othman

Det var internationell stämning på röda mattan utanför Wiens rådhus igår då Eurovisionsstjärnorna tågade till den officiella öppningsfesten. Till och med Pertti Kurikan Nimipäivät hade klätt upp sig i kavajer och publiken jublade då de kom gående längs mattan.

En orkester spelade tidigare Eurovisionsvinnarlåtar medan stjärnorna vandrade upp längs med mattan. De flesta anlände med bussar tejpade i årets logo, ett sätt för Österrike att understryka att årets tävling är ett grönt evenemang.

Israels Nadav Guedj var på strålande humör och tillsammans med den israeliska delegationen dansade de i mellan lite traditionell ringdans på mattan.

Det tog en evighet för österrikiska Conchita Wurst som segrade ifjol att gå längs med mattan. Alla ville prata med sångaren som klätt sig i en designerklänning i grått och en peruk med knappt axellångt hår.

Tjeckiens bidrag håller tummarna upp
Bildtext Tjeckiska sångarna Marta Jandová och Václav Noid Bárta var på gott humör och visade tummarna upp för fansen.
Bild: Yle/Hanna Othman

Tjeckiens sångare Marta Jandová och Václav Noid Bárta hoppade på Sveriges Måns Zelmerlöw då han höll på att gå förbi dem på mattan. Vet du vem vi är? frågade de Måns och sångaren svarade ärligt att han inte visste det. Tjeckerna presenterade sig och artisterna skrattade tillsammans en stund. Förhandsfavoriten Måns hör tydligen till en av de artister som också de andra tävlarna har koll på.

Mørland & Debrah Scarlett
Bildtext Norges Mørland & Debrah Scarlett hade redan tidigare på dagen fått äran att sjunga på Wiens stadsopera.
Bild: Yle / Hanna Othman

Moldaviens Eduard Romanyuta dök upp på mattan med fyra dansare klädda som sexiga poliser i läderbyxor och med händer och fötter i bojor.

- Rösta mig vidare till final så får ni veta vad mitt budskap är, sade han glatt till de förundrande journalisterna.

Den första semifinalen i Eurovision song contest i TV2 tisdagen den 19 maj, semifinal två torsdagen den 21 maj och final lördagen den 23 maj. Svenskt referat av Johan Lindroos och Eva Frantz.

Följ också De Eurovisa på Facebook: facebook.com/DeEurovisa
Twitter: twitter.com/DeEurovisa
och Instagram: instagram.com/deeurovisa