Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Uppdrag: sälja Helsingfors

Från 2015
Uppdaterad 20.05.2015 11:09.
Michael Biaudet jobbar på den strategiska designbyrån Kuudes kerros.
Bildtext Designbyrån Kuudes Kerros ska prata med helsingforsare om vad som är bäst i deras hemstad, berättar Michael Biaudet.
Bild: Yle / Ted Urho

Helsingfors stad satsar en halv miljon euro på att markandsföra staden utåt. Helsingfors måste bli bättre på att locka turister, innovationer och evenemang, säger man på staden.

Som ett led i att göra staden mer attraktiv utåt, har man anlitat strategiska designbyrån Kuudes kerros. Michael Biaudet från byrån berättar att invånarna ska stå i fokus, man kommer att göra kvalitativa intervjuer och prata med helsingforsare istället för att använda sig av webbformulär.

Tydligare bild

- Helsingfors får bra synlighet utomlands och har klarat sig bra i olika rankingar på sistone. Vi har också fått mycket bättre synlighet för våra evenemang som till exempel restaurangdagen och Slush. Samtidigt tycker jag att det borde finnas en mer enhetlig bild av staden.

Vad tycker du att man borde lyfta fram i Helsingfors?

- Största poängen är att det inte ska vara vi som hittar på nya slogans eller pushar någonting, utan det handlar om att få fram Helsingfors styrkor på olika sätt. Personligen tycker jag att närheten till naturen och att man kan promenera och cykla över allt hör till Helsingfors styrkor.

Har du några smultronställen i Helsingfors?

- Jag rör mig hemskt sällan med buss, utan gillar att cykla och promenera. Favoritkaféet är kanske Regatta i Tölö, det är också ett ställe dit man gärna tar utländska gäster. Sedan tycker jag allmänt om kafékulturen och matkulturen i Helsingfors, jag gillar att det har kommit mer streetfood till staden. Sedan har vi också många fina evenemang, som Flow-festivalen och Helsingfors festeveckor och Slush. De har också börjat engagera investerare och företagsfolk.