Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Gatlin till attack mot arrangörer – fick inte tävla i Peking

Från 2015
Uppdaterad 19.05.2015 15:08.
Justin Gatlin springer i mål i Bryssel.
Bild: EPA/JULIEN WARNAND

Världsettan på 100 meter Justin Gatlin skulle tävla i Peking på onsdag men så blir nu inte fallet. Gatlin säger att han blev utkastad av tävlingsarrangörerna.

Justin Gatlin fick en lysande start på den här säsongen när han i fredags löpte nytt personligt rekord 9.74 i Diamond League-tävlingen i Doha. Efter den tävlingen åkte han vidare till Peking där det var tänkt att han skulle tävla på onsdag.

Gatlin kommer ändå inte till start, han hävdar att han blivit utkastad av tävlingsarrangörerna.

– De har ingen respekt för mig, de sa att jag borde åka härifrån. Jag hade lite kramp efter mitt snabba lopp men jag ville stanna. Jag vet inte vad de tänkte, kanske trodde de att jag inte skulle springa eller avbryta loppet och ändå fråga efter pengar. Jag är inte sådan, säger Gatlin till BBC.

Arrangörerna har inte gått ut med någon officiell förklaring till varför Gatlin inte tävlar i Peking.

Justin Gatlin har tidigare varit avstängd för dopning men att det skulle påverka beslutet att skicka hem honom avfärdar hans manager Renaldo Nehemiah.

– Det har inget att göra med det. Arrangörerna trodde att han är skadad och de vill inte ha honom här om han är skadad, säger Nehemiah enligt nyhetsbyrån Reuters.