Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Kryssningsfartyg stötte på grund norr om Bermuda

Från 2015
Uppdaterad 20.05.2015 07:29.
Kryssningsfartyget Norwegian Dawn stötte på grund norr om den brittiska ögruppen Bermudas i norra Atlanten. Arkivbild
Bildtext Arkivbild.
Bild: EPA/NCL HANDOUT

Ett kryssningsfartyg har stött på grund norr om den brittiska ögruppen Bermuda i norra Atlanten. Fartyget är nu loss men väntar på säkerhetsinspektion.

Över 2600 passagerare och drygt 1000 besättningsmän ombord uppges vara i säkerhet.

Kryssningsfartyget Norwegian Dawn hade lämnat Bermudaöarna och var på väg till Boston i USA efter en veckolång kryssning, då det skrapade havsbottnen på grund av strömavbrott som slog ut styrsystemet för en stund.

Man fick loss fartyget från grunden efter sex och en halv timme men det stannar där det är tills experter har inspekterat fartyget.

-Alla gäster och besättningen är i säkerhet. Fartyget har ström och tjänsterna ombord fortsätter som normalt, uppger rederiet.

Passagerarna informerades om att fartyget tillsvidare stannar där det är och den amerikanska kustbevakningen har beordrats till platsen.

Passagerarna kände hur fartyget stötte på grund

-Fartyget skakade mellan trettio sekunder och en minut och sedan stannade det plötsligt, berättar Rachel Hansen från USA.

Hennes familj samlade ihop sina tillhörigheter och gick upp på däck får att se vad som hade hänt.

-Besättningsmän sprang omkring i panik och det kändes som om vi också borde gripas av panik, säger Rachel Hansen. Hon tillägger att de allra flesta i besättningen reagerade lugnt och snabbt.

Amerikanska medier uppger att det trehundra meter långa fartyget är över tio år gammalt och att det drabbades av elproblem även år 2009 och 2013.

Diskussion om artikeln