Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Nya stadsdirektören vill förändra Hangö

Från 2015
Fredrik Lindström och Denis Strandell är stadsdirektörskandidater i Hangö.
Bild: Yle/Jonas Sundström

Stadsstyrelsen i Hangö beslöt nyss att det blir Denis Strandell eller Fredrik Lindström som blir nästa stadsdirektör i Hangö då Jouko Mäkinen går i pension. Vi kände dem på pulsen inför det stundande valet.

Totalt 17 personer sökte jobbet som var lediganslaget i två repriser. På torsdag ska de båda kandidaterna intervjuas av hela stadsfullmäktige i Hangö. Den 1 juni ska stadsstyrelsen fatta ett beslut om vem de föreslår och 9 juni fattar fullmäktige det slutliga beslutet.

Denis Strandell (56 år) från Jorvas, Kyrkslätt sökte också jobbet som stadsdirektör i Raseborg men föll bort på slutrakan. Han har en lång erfarenhet från finansbranschen med att huvudsakligen bygga upp organisationer och strategier och arbetar nu på företaget Market Noze.

- Om jag ger mig in i något så gör jag det helhjärtat, så visst var det en besvikelse. Men nu blickar jag framåt.

Fredrik Lindström (56 år) från Nådendal ser att han ännu har en möjlighet att prova på något nytt efter sex år i det kommunala som ekonomiservicedirektör vid Åbo stad. Han har en bred ekonomisk bakgrund och en lång erfarenhet av att leda personal.

- Vad kan jag åstadkomma med allt det jag har lärt mig under min arbetskarriär? Men utmaningarna är stora i Hangö som i alla andra kommuner och här tror jag att jag kan dra nytta av det under min arbetskarriär.

Privat är Fredrik Lindström omgift och har två små barn som tar mycket av hans tid. Han har också spelat fotboll sedan barnsben och spelar fortfarande, lagsporten ser han också att har en social dimension.

Denis Strandells intressen är idrott, främst segling. Han är också FBK-aktiv och har en fritidsstuga i Ingå. Han har 3 yngre barn.

Strandell är aktiv SFP-politiker i Kyrkslätt medan Lindström säger sig vara obunden.

Fredrik Lindström om Hangös ekonomi, Koverhar och turismen. - Spela upp på Arenan


En hurudan ledare är du?

Fredrik Lindström: En kommunicerande ledare som vill ha gänget med. Att genomföra förändringar förutsätter att man har ett understöd för förändringarna. Jag får folk med genom att diskutera. Då det kommer en person utifrån så uppstår automatiskt kommunikation.

Denis Strandell: Öppen, engagerad och tillgänglig. Inom näringslivet idkar man modernt ledarskap och utvärderar och utvecklar sina ledare kontinuerligt. Men om man säger att man är ekonom så tycker en del att man bara pillar med siffror. Men ekonomer sysslar också med helt andra saker också. Som marknadsföring, försäljning, kommunikation, samarbete och att bygga organisationer.


Din styrka inom ledarskap?

Fredrik Lindström: Samarbete.

Denis Strandell: Ett ganska vitt och brett kunnande och 30 år i näringslivets tjänst. Men jag har också varit med i kommunalpolitiken i 10 år. Den har gett en bra insikt i skillnaden mellan det privata och offentliga. Den stora skillnaden är nog i tempot hur beslut framskrider. Det som i näringslivet kan ta minuter och timmar och verkställs inom veckor och månader talar man i det kommunala om månader och år.


Vilken är stadsdirektörens viktigaste uppgift?

Fredrik Lindström: Förutom de lagstadgade uppgifterna så är den att förändra och skapa förutsättningar, stadsdirektörens viktigaste jobb är att ge fart åt den förändring som bör ske.

Denis Strandell: Den handlar om att skapa Hangös framtid. Hangö har sina speciella utmaningar eftersom staden är mitt i en strukturomvandling då gammal industri går ur tiden samtidigt som man måste skapa något nytt för att hålla uppe välfärden. Därför är inte det här stadsdirektörsjobbet ett typiskt "förvalta-jobb" utan ett "förändra och förnya".

Denis Strandell om Hangös ekonomi, Koverhar och turismen. - Spela upp på Arenan

De båda kandidaterna är rörande eniga om att Hangös största utmaningar är ekonomin och sysselsättningen och att Koverhar kan vara en lösning på Hangös problem. Men ska staden lösa den ekonomiska biten?

Fredrik Lindström: Det är frågan om samarbete. Men vi måste vara ense om att läget är svårt. Det är bara att ta itu med frågorna med olika parter och utvidga diskussionen för att hitta nya lösningar.

Så vad kunde det konkret vara?

Skulle jag ha svaren färdiga så skulle jag börja som konsult och sälja idéer. Det finns inga klara recept utan det är en process som man måste gå igenom med personal, invånare och den tredje sektorn. Vad vill vi och vad kan vi göra? Det kräver inte så trevliga åtgärder. Vi måste fråga oss vad som egentligen är kommunens uppgift? Och alla inväntar vi ju vad den nya regeringen kommer med och det ser vi först i slutet av sommaren.
Koverhar kan vara en lösning ur dagens situation. Det innebär att man ska planera och få in det man inväntar, inte bara hamn och logistik utan också andra företagsformer.

Denis Strandell: Hangös ekonomiska problem handlar helt och hållet om sysselsättningen. Lösningen heter arbetstillfällen, så enkelt är det - men det betyder inte att det är enkelt. Man måste lösa problemen själv. Arbetstillfällena måste ligga i den egna kommunen, det är för långt att pendla till Helsingfors. Hangös framtid stavas turism, hamnar och industri. Man måste jobba aktivt med just de här för att skapa nya jobb. Industrin står i ett brytningsskede från gammal skorstensindustri till något modernt och den strukturomvandlingen måste man klara av.
Jokern i rockärmen heter Koverhar. Där har man en enorm möjlighet, men det måste förvaltas väl. Det är en guldgruva, en vansinnigt bra investering att göra.

Se mer i videorna bland annat om vad de båda kandidaterna anser om ekonomin, vilka visioner de har för Koverhar-området och hur de ser på turismen i staden. De får också förklara varför de själva anser att de kunde bli en bra stadsdirektör för Hangö.