Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Du hinner ännu med på sommarläger i Borgå

Pojke med försommarblomster.
Bildtext (arkivbild)

Sommarlovet närmar sig med stormsteg. Fortfarande finns lediga platser på Borgå stads läger och utflykter för skolelever.

Borgå stads kultur- och fritidstjänster arrangerar läger och utflykter för skolelever i alla åldrar under sommaren. Då anmälningarna kom i gång fylldes de populära daglägren snabbt.

Men var inte orolig – det finns fortfarande platser kvar på de läger och utflykter som ungdoms- och idrottstjänsterna arrangerar.

Ungdomar kan bland annat pröva på camping under ett tältläger i Virvik mellan den 16 och 18 juni.

På lägret fiskar man, badar, simmar och njuter av den somriga skärgårdsnaturen. Deltagarna övernattar i ett halvplutonstält.

Testa på olika idrottsgrenar

De som inte är sugna på att tälta kan i stället anmäla sig till City-rundan, som går ut på att cykla till olika idrottsplatser och bekanta sig med olika idrottsgrenar.

City-rundan pågår mellan den 8 och 12 juni och är till för fjärde- till sjundeklassare. Varje morgon börjar klockan 9 med en samling på ungdomslokalen Zentra där man lagar vägkost.

Under veckan cyklar deltagarna bland annat till Kokonhallen, Hornhattula, Gammelbacka och Staffas. De får bekanta sig med Idrottscentret Kraftverk, frisbeegolf och en modellflygplansuppvisning.

Dessutom finns det platser på daglägren under midsommarveckan, den 15 till 18 juni. Då blir det bland annat ett aktivt läger med naturäventyr i Gammelbackas ungdomslokal Kertsi och djurläger i Vårberga ungdomslokal Nuokka.

Utfärder för familjer och skolelever

Utfärderna under försommaren styr kosan mot vattenparken Flamingo den 16 och till Sirius klättringspark i Pyttis den 12 juni.

I klättringsparken förflyttar man sig från ett träd eller en påle till ett annat, via olika hinder. De kan vara vajrar som man glider längs, repstegar, nät och gungor.

Utfärden är till för skolelever som är minst 140 centimeter långa. Annars räcks man nämligen inte upp till banorna.

Borgånejdens musikinstitut och Borgå konstskola har också lediga platser på sina sommarkurser.

Anmälningen håller på och mer information finns på Borgå stads webbplats.