Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Pertti är en klok man!

Från 2015
Uppdaterad 29.10.2015 10:05.
De Eurovisa: PKN efter semifinal 1 i ESC 2015 - Spela upp på Arenan

Ännu några funderingar kring tisdagens semifinal:

I den här tävlingen som heter Eurovision Song Contest kan vad som helst hända, ibland faller också högt tippade låtar ut i semifinalen. Att det kan gå så beror ju på en massa saker:
- vilka länder som är med i samma semi, dvs röstar
- hur många tittare som tittar på sändningen
- hur många av dem som dessutom röstar
och typ 1000 andra faktorer.

Oavsett resultatet så är PKN vinnare. Med det massiva medieuppbåd det varit kring dem har de nått fler människor än "bara" de 100 - 200 miljoner som ser finalen! Alla BBC intervjuer, live framträdanden på Italiensk och rysk tv, intervjuer från morgon till kväll med all världens press och media. PKN gjorde sitt bästa, gjorde det mer än urbra, och gjorde till och med historia. Framför allt har det gjort nånting som har betytt väldigt mycket för väldigt många människor, alla vi som ens engång har ställt oss frågan, är jag okej som den person jag är? Det betyder mycket mer än en finalplats!

Jag har lärt mig massor av PKN under det senaste halvåret! Som Pertti sa i sitt tal till den finländska delegationen på hotellet igår, "vi ska inte sura, vi ska glädjas över alla de gånger vi gjort vårt bästa här i livet". Håller så med. Livet är för kort för att låta bli att fokusera på rätt saker. Pertti är en klok man!

Musikchefen