Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Barbröstade kvinnor tvättar bilar i Kyrkslätt

Från 2015
Uppdaterad 21.05.2015 15:03.
Reklam för topless biltvätt i Kyrkslätt
Bildtext Affären har en annons i tidningen Kirkkonummen Sanomat.

Under helgen tvättar kvinnor bilar i bar överkropp i Kyrkslätt. En bilreservdelsaffär har "topless biltvätt", som det kallas i deras egen annons. Företagaren anser inte att affärsknepet är sexistiskt.

- Man kan få sin bil tvättad av lättklädda kvinnor. Tvätten sker inte mitt på gården. Det är bakom en presenning, säger Henrik Rönnberg, som jobbar vid affären.

Rönnberg påpekar att kvinnorna inte är nakna utan att de endast är utan skjorta.

Det är inte bara det att hon har grymma silikonbollar som bröst. Hon är en trevlig människa .

- Det är nu bara en idé, jag vet att många andra också ordnat liknande grejer. Jag ser det inte som någon stor grej. Det är bara ett marknadsföringsknep.

Varför finns det endast lättklädda kvinnor och inte lättklädda män?

- Det är bara att vänta en vecka. Det kommer att finnas motsvarande biltvätt med lättklädda män, men allt går inte att fixa på en vecka.

Anser ni att det här är sexistiskt?

- Nä, en av kvinnorna i tidningsannonsen har varit här i många år. Många kvinnor känner henne och hon är en grymt trevlig människa. Det är inte bara det att hon har grymma silikonbollar som bröst. Hon är en trevlig människa och många kvinnor kommer hit för att diskutera med henne. Man gör kanske en för stor grej av det hela.

Kvinnorna som kommer att tvätta bilarna jobbar i vanliga fall på olika evenemang, till exempel på bilutställningar.

Nästa helg kommer företaget också att ordna biltvätt med lättklädda män.

RÄTTELSE kl. 15.01: Tidigare stod det i artikeln att biltvätten med barbröstade kvinnor sker från och med helgen, men enligt företagaren kommer det bara att pågå under kommande helg.

Diskussion om artikeln