Hoppa till huvudinnehåll

Vega

Petra Marklund, Brandon Flowers och Nightwish nya på Radio Vegas spellista

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Brandon Flowers
Bildtext Brandon Flowers
Bild: EPA / Domenech Castello

Här presenterar Radio Vega litet närmare de nya låtar som kanalen nu börjar spela. Den här gången bjussar vi på musik från Sverige, USA och Finland. Varsågoda!

Petra Marklund / Det som händer i Göteborg (stannar i Göteborg)

Det som händer i Göteborg (stannar i Göteborg) är första singeln från Petra Marklunds kommande album. Det är en somrig elektropoplåt som symboliserar Petras känslor och tankar kring sköna Göteborg. Vid sidan av sin karriär som sångerska och artist är Petra Marklund nuförtiden även känd som programledare för Allsång på Skansen.

Brandon Flowers / Can't Deny My Love

Brandon Flowers är mest känd som sångaren och den huvudsaklige låtskrivaren i det Las Vegas-baserade rockbandet The Killers. Men tillika med The Killers har Brandon Flowers även en framgångsrik solokarriär. Can't Deny My Love är den första singeln från hans andra soloskiva The Desired Effect som precis getts ut. Plattan har överlag fått mycket fina recensioner. I videon kan man bl.a. se skådespelerskan Evan Rachel Wood och sångaren Richard Butler från den brittiska rockgruppen The Psychedelic Furs.

Nightwish / Endless Forms Most Beautiful

Nya singeln Endless Forms Most Beautiful är titelspåret från Nightwishs åttonde studioalbum som gavs ut i mars. Det är samtidigt det första med nya sångerskan Floor Jansen. Inspirationen till plattan kommer från naturvetenskapsmannen Charles Darwins klassiska verk Om arternas uppkomst. Hela skivan har hyllats av kritiker världen över som menar att Nightwish nu inlett en ny era i deras karriär.

Följ Radio Vega på Spotify:

Mer om ämnet på Yle Arenan