Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Händer i Helsingfors 23 - 24 maj

Från 2015
Uppdaterad 22.05.2015 21:20.
Kulturklipp video: Händer i Helsingfors 23-24 maj - Spela upp på Arenan

Har du läst om Helsinki Lit och tänkt besöka Världen i byn? Då skall du passa på nu - nästa vecka är det för sent.

Det finns också mängder av andra kulturevenemang värda att kolla in i Helsingfors just det här veckoslutet. Här följer några sista minuten-tips.

Nya talanger från Aalto-universitetet och Bildkonstakademin presenteras på Aalto Festival och Kuvan kevät, båda till 31.5.

Festivalerna är många och olika: Sköna Helsingfors hyllar staden, på Pre Helsinki träffas modeintresserade och -proffs, Helsinki Lit kan man delta på Yle Arenan och Världen i byn bjuder denna gång också på dokumentärer som Pixadores och Queen of Silence.

På lördag ordnas det på Orion ett Mad Max-marathon där man kan se George Millers äldre filmer, Mad Max: Fury Road är bioaktuell just nu. Månadens film på KAVI är Love Is Strange med John Lithgow och Alfred Molina i huvudrollerna.

Ismo Hölttös fotografi av ett äldre par på Senatstorget år 1968.
Bild: Ismo Hölttö

Underlig kärlek möter man kanske personligen på Nationalmuseet, på singelkvällen Match Made in Museum!

Ismo Hölttös foton på Ateneum visar folk i Helsingfors och Finland för ett halvt sekel sedan, Kalle Mustonens skulpturer i Galleria Sculptor är studier av trädgårdstomtar.

På Nationalteaterns scener dansas det på lördagen, i Tero Saarinen Companys Morphed och Hanna Brotherus Hanna B.

I Berghälls kyrka uppträder kammarkören Kaamos med 5CHÜTZ på lördagen kl. 18, utanför kan man höra Sibelius toner varje dag.

Och glöm inte Stafettkarnevalen!

Mer om ämnet på Yle Arenan