Hoppa till huvudinnehåll

Eurovision

Tävling! Vinn eurovisions-memorabilia

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 14:50.
Eurovisionskrafs.
Bildtext Bland annat detta kan du vinna i vår tävling!
Bild: Yle / Eva Frantz

Har du koll på artisternas ansikten och låtar? Med det kommer du inte långt i den här tävlingen, för nu är det fötterna som är i fokus. Du som har fot-koll kan vinna en officiell ESC 2015-väska fullproppad med cd-skivor, t-skjortor, tygkassar och andra skatter.

Fyra av årets artister hade extra fräsiga dojor på öppningsfesten förra veckan. Identifiera fötterna och skicka ditt svar till eva.frantz @ yle.fi före den 1 juni. Vi utser en en vinnare bland dem som svarat rätt.

En Eurovisionsartists skor.
Bild: Yle / Eva Frantz

Mysteriefot 1
Det är sällan man kommer sig för att iaktta den här sångerskans fötter. Man tenderar ha fullt upp med att fundera över det hon bär på huvudet istället. Vem är hon?

En Eurovisionsartists skor.
Bild: Yle / Eva Frantz

Mysteriefot 2
Kolla vilka fina pinka pjucks! Kanske artisten köpte dem på nätet strax efter att han hittat sin duettpartner på youtube? Vem är han då?

En Eurovisionsartists skor.
Bild: Yle / Eva Frantz

Mysteriefot 3
Sångerskan gillar inte bara vita sandaler, hon har gått omkring i vita kläder hela veckan också, förutom på scenen då hon satsar på glitter istället. I landet hon representerar verkar man också gilla vita hus. Vad heter hon?

En Eurovisionsartists skor.
Bild: Yle / Eva Frantz

Mysteriefot 4
Du milde så snofsigt! Snärtiga skor verkar dock vara den här artistens passion, de han bär på scenen är ännu vildare! Man förknippar honom gärna med en viss ädelmetall. Vem kan det vara?

Tävlingen avgjord, grattis Roselyn Levita och Hans Snabb! Era pris är på väg!

Rätt svar:

Mysteriefot 1 tillhör Marjetka från Slovenien, Mysteriefot 2 Stig Rästa från Estland, Mysteriefot 3 Maria-Elena Kyriakou från Grekland och Mysteriefot 4 Nadav Guedj från Israel!

Tack till alla er som deltog (ni var många!)

Mer om ämnet på Yle Arenan