Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

HS: Finskt rekord i skattesmäll kan sättas i Borgå

Från 2015
Borealis.
Bildtext Restskatten kan uppgå till en miljard euro. Arkivbild
Bild: YLE/AG Karlsson

Borealis kan tvingas betala en restskatt på upp till en miljard euro.

Företaget Borealis kan vara tvunget att betala hundratals miljoner, eller till och med en miljard euro i restskatt. Det är Helsingin Sanomat har fått tag på den här informationen, men varken skattemyndigheterna eller Borealis bekräftar nyheten.

Borealis har sitt huvudkontor i Österrike, men det är avdelningarna som verkar i Finland som kan tvingas betala restskatten. Det skulle vara nytt finskt rekord, skriver Helsingin Sanomat.

Borealis anläggningar finns i Sköldvik i Borgå. Företaget vill inte kommentera resultaten för de aktuella skatteutredningarna, men låter sig inte kännas vid den restskatt på en närmare miljard euro som Helsingin Sanomat skriver om.

Det är sedan tidigare känt att Borealis har en stor restskatt på 280 miljoner euro från år 2008, men nu kontrollerar skattemyndigheterna också andra år.

Kravet på 280 miljoner euro gällde Borealis Technologys verksamhet, nu utreder skattemyndigheterna också Borealis Polymers verksamhet under andra år. Borealis Polymers är koncernens finska dotterbolag.