Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Tarot-korten lovar sex

Från 2015
Efter Nio: Lasse träffar Tarot-tolkare - Spela upp på Arenan

Ödet var dagens ord när Efter nio började leta efter spågummor, änglaterapeuter och ljusröda enhörningar vars telefonnummer börjar på 0700 och samtalen kostar 2,99€/minut.

Skeptisk Lasse

Lasse Grönroos inställning till den här sortens verksamhet har alltid varit minst sagt kritisk. I bästa fall lätt ointresserad och i värsta fall gravt irriterad på ovetenskapligt tjafs och vidskepelse. I synnerhet om man skor sig på folks godtrogenhet.

Men Lasse öppnade sina sinnen för en session med “Tarot-Tuula” som tolkade Lasses öde och liv i Tarot-korten som hon är expert på.

Tuula Huhtala använder sig av Aleister Crowleys Tarot-kortpacke som är hennes favorit av ett otal kortpackar. Hon poängterar att hon inte kan spå framtiden utan bara tolka korten som dyker upp. Exakt vad skillnaden är förblir litet oklar för Lasse.

Tuula menar att hon inte drar korten slumpmässigt utan känner på sig vilka kort hon skall dra ur kortfjädern hon brett ut på bordet.

Tuula sitter inte heller i en hästdragen vagn eller en dunkel källare utan gör sin tolkning på ett välbesökt café. Man måste ju följa med sin tid.

Kvistiga frågor

När Tuula ber Lasse ställa korten någon fråga är han oförberedd. Efter en stunds funderan ställer Lasse frågorna “Vad är det för fiilis idag?”, “Hur ser nästa år ut?” och “Vilket mottagande kommer tv-inslaget att få?”.

Mycket sex ikväll

Tuula drar kort ur packen och de berättar för henne att det kommer att gå hårt för Lasse på kvällen. Det är trots allt fredag och Tuula säger att det blir action i sänghalmen på kvällen. Lasse lutar sig intresserat framåt. Det låter ju prima, tycker han. Kanske Tarot-tolkning inte är så dumt egentligen?

Oro för en sjuk kvinna

Korten menar också att Lasse känner oro för “en stark kvinna som är litet sjuk”. Lasse känner inte alls igen det här. Tuula säger att det kan vara någon avlägsen bekant i USA eller kanske Lasses chef?

I och för sig har producenten Hedda nyligen stukat sin fot, men hon haltar inte längre. Tuula säger att hon inte brukar ge upp om folk inte känner igen sig, efter en stund brukar folk komma på vad korten talar om.

Men strunt i det; Lasse vill återgå till utsikterna för fredagskvällen. Kan korten berätta litet mera?

Tarot-korten utlovar tydligen vild och hämningslös sex och ämnet dyker upp allt emellanåt under sessionens gång. Det kommer en massa annan info också och Lasse börjar känna sig trött och rastlös.

Tuula prepplar på och orden går in genom ena örat och ut genom andra örat. Allt som korten säger kan ju tolkas helt hur som helst. Alla dörrar lämnas öppna så at säga.

...men vem är den sjuka kvinnan och hur kommer det att gå ikväll? Lasse torkar svetten ur pannan. Tuula pratar på.

Efter Nio om ödet och slumpen. torsdagen den 28 maj 2015 kl. 21.00 i Yle Fem och på Arenan.

Mer om ämnet på Yle Arenan