Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sällström återvänder igen

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Programmet är inte längre tillgängligt
Sportinslag: "Jag har inte råd att skita i träningarna" - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Under de senaste åren har Linda Sällström varit en sällsynt syn i damlandslagets matcher. Efter flera knäskador ska hon nu göra sin första landskamp på över ett och ett halvt år.

Sällström spelade sin senaste landskamp i oktober 2013. Efter det han hon inte klätt på sig landslagsdressen även om hon varit med på läger.

– Jag har haft tre korsbandsskador men ändå har jag aldrig missat fystesterna i november. Det ska bli kul att få vara med i lite andra sammanhang också.

De senaste åren har 26-åriga Sällström rehabiliterat mera än hon har spelat. Nu hoppas hon på att få hållas frisk.

– Roligt har det ju inte varit, det kan man inte sticka under stol med. Jag vill helst inte ha en fjärde korsbandsskada för rehaben är jättetråkig och jag orkar inte göra det en gång till.

Risken är alltid närvarande

Även om Sällström nu är frisk finns det inga garantier för att knäet håller. Det vet hon själv också och medger att det kommer att synas i hennes spel.

– Man måste vara smart och jag vet att jag är begränsad i vissa grejer och jag kan inte ta onödiga risker.

Det är ändå med en positiv inställning som Sällström väljer att se på situationen.

– På ett sätt tror jag att jag har lite nytta av det här för nu går jag in till varje träning och match och vet att det kan vara min sista. Det låter jättedramatiskt men jag är medveten om att jag kanske inte får hur många chanser som helst. Jag har inte råd att ibland skita i träningarna utan jag måste göra allting ordentligt. Jag har halkat efter så mycket så jag har verkligen inte råd att inte göra saker så bra som möjligt.

Då Finland på fredagen möter Norge är Sällströms målsättning klar.

– Först och främst skulle det vara roligt att få spela och så vill jag ju helst inte skada mig. Och så vill jag jobba mig tillbaka till att bli en startspelare.