Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Alla tiders jordbävning på filmduken

Från 2015
Uppdaterad 29.05.2015 14:41.
Filmplanschen till San Andreas med Dwayne Johnson som blickar ut över en katastrofdrabbad stad.
Bildtext Ray (Dwayne Johnson) får uppleva då San Andreasförkastningen brister.
Bild: SF Film Finland Oy

Veckans biopremiärer bjuder på skräck, zombier och alla tiders jordbävning. Det är nämligen Poltergeist, Maggie och San Andreas som syns på filmduken.

San Andreas

När den ökända San Andreasförkastningen i Kalifornien brister framkallar det alla tiders jordbävning. Räddningshelikopterpiloten Ray (Dwayne Johnson) lämnar Los Angeles med sin fru för att åka till San Francisco för att rädda deras enda dotter. Deras resa norrut är full av faror och precis när de tror att det värsta är över, visar det sig att det bara är början på allting.

Läs också recensionen av filmen här.

Poltergeist

Den legendariska filmskaparen Sam Raimi har gett liv åt en av de populäraste skräckfilmerna genom tiderna. Det har han gjort genom att göra en ny version av Poltergeist där en familjs förortshem är hemsökt av onda krafter. Familjen måste rädda den yngsta dottern som blivit fångad av en poltergeist, innan hon försvinner för alltid.

Åsikt om att förnya en filmklassiker kan läsas i recensionen här.

Maggie

Maggie (Abigail Breslin) är en tonårsflicka som bli allvarligt sjuk. Maggie har fått en infektion som omvandlar den som blivit smittad sakta men säkert till en zombie. Maggies pappa Wade (Arnold Schwarzenegger) står troget vid dotterns sida, även om förändringen till zombie redan har börjat.