Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Bävan för Ghost och Lindemann

Från 2015
Uppdaterad 29.10.2015 12:39.
Sonisphere
Bildtext Papa Emeritus på Sandudds sandstrand i Helsingfors
Bild: Lasse Grönroos / Svenska YLE

Videon från två skivor jag väntar på med skräckblandad iver har dykt upp på nätet. Det kan bli lysande eller bara...skit.

Ghosts tredje skiva heter Meliora och bandet har släppt en singel som heter "Cirice". Deras debut Opus Eponymous (2010) var en av de bästa hårdrocksdebuterna från de senaste tjugo åren, men andra skivan Infestissumam (2013) höll inte lika hög klass även om den har några bra låtar den med. Det talas ofta om "den tredje svåra skivan" så det är upp till bevis för svenskarna om de tänker omvända mänskligheten med sin sataniska pop-hårdrock. Jag ids inte i det här skedet ännu ge mitt utlåtande om singeln, jag måste lyssna andäktigt och fundera först.

Rammsteins vokalist Till Lindemann och Peter "Hypocrisy" Tägtgren har slagit sig ihop och ger ut en skiva vid namn "Skills in pills" under namnet "Lindemann". Till Lindemann är den perfekta sångaren och frontmannen för Rammstein, men hur lyckas han ta sig an en karriär enbart på engelska? Åtminstone har han som radarpar branschens hårdaste producent i Tägtgren. Den vridna humorn från Rammstein är åtminstone intakt i första låtsläppet "Praise abort", som verkar lovande.

Blir Ghosts och Lindemanns skivor kanoner eller kalkoner? Det återstår att se...

Metallväktarna