Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Ett helvetiskt avsnitt!

Från 2015
Uppdaterad 01.06.2015 21:46.
Programmet är inte längre tillgängligt

I veckans Kontroller släpper Susanne loss sin vrede över oskyldiga rosa bollar och Benny spelar ännu ett förbannat racingspel. Ted agerar domare i en mexikansk brottningsmatch och spelmaskotarnas betydelse diskuteras kring det runda bordet.

Kirby and the Rainbow Paintbrush

Kontroller, Kirby

Recenserat av Susanne Lindström
Format: Wii U (testat)

Kirby and the Rainbow Paintbrush är ett klassiskt plattformsspel av Nintendo, med en twist. Man har inte direkt kontroll över Kirby, utan guidar honom snarare med hjälp av regnbågar som man målar på Wii U-kontrolllens rörelsekänsliga skärm.

Vår recensent Susanne tycker att den här idén är helt förkastlig. Kirby har ju fötter. Varför vägrar han använda dem?

Hon blir snabbt trött på att rita streck. Den söta, rosa bollhumanoiden är avlad i helvetet helt enkelt och vägrar lyssna på Susannes kommandon. Spelet har också ett lokalt samarbetsläge där de övriga spelarna ironiskt nog ges direkt kontroll över sina karaktärer.

Susanne kan inte minnas när ett spel fick henne att svära så här mycket senast (hon spelade Bloodborne tidigare i år!) och tvivlar på att hon tillhör spelets målgrupp. Allt är inte bara jämmer och elände dock. Hon uppskattar faktiskt den färggranna världen, stämningen, musiken och de claymation-doftande animationerna. Men i slutändan handlar allt om kontrollen, och Susanne är verkligen inte ett fan av regnbågshelvetet.

Project CARS

Kontroller, avsnitt 11

Recenserat av Benny Holmström
Format: PC (testat), PS4, XBONE

Project CARS har inte bara crowdfundats utan även crowdutvecklats! Fansen har hjälpt brittiska Slightly Mad Studios med både kapital och arbetskraft, och resultatet är ett av årets största och mest omfattande racingspel. Spelet innehåller allt från karts och personbilar till Formel 1-bestar och sportvagnar. Karriärläget är vidöppet och man kan välja att starta i vilken klass man vill.

Vår recensent Benny är lyrisk. Banutbudet kan vara det mest imponerande i något racingspel någonsin. Både väder- och ljuseffekter övertygar rejält och det är oerhört stämningsfullt att inleda en tävling i morgondis för att komma i mål under gassande middagssol. Benny påstår rentav att spelet kan bli årets racingkung såvida inte Forza Motorsport 6 lyckas med något riktigt speciellt i höst.

Project CARS är dock inte helt felfritt. Det saknar nämligen ett splitscreen-läge, så någon lokal racingfest eller utskåpning av Ted i studion är det tyvärr inte tal om.

Text: Benny Holmström