Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Isländsk energi och italienska mästerkockar

Från 2015
Uppdaterad 05.06.2015 11:14.
Programmet är inte längre tillgängligt

Vi inleder seriens sjätte avsnitt i världens kanske mest mångkulturella stad, London. Här bor Kim. Vi får följa med på en resa i en dynamisk och aningen stressig metropol.

Vi fortsätter till Christoffer och Reykjavik. Christoffer fascineras av den rena naturen och idag bekantar han sig med energiförsörjningen i landet. Värme från jordens inre får turbinerna att snurra och ger Reykjavikborna varmt vatten i överflöd.

Inspiration för matlagning får vi från Italien. Freja lär sig att göra italiensk pasta under ledning av mästerkocken Andrea Trocchianesi. Sol, vin, pasta och Rom – vad mer kan man begära?

På Guldkusten i Australien är det sol, bad och surf som gäller. Ingrid träffar trubaduren Jackson Dunn som hittar sin inspiration i Stilla Havets vågor.

Vi avslutar i Chile, på ett zoo i staden Rancagua. Katarina har stämt träff med Cristian Sanchez och Anna Schott. Det är ett par som har mycket gemensamt med Katarina och hennes man Sebastian. En europé och en chilenare möts, förälskar sig och bosätter sig i Chile.

Mitt nya land sänds varje lördag kl 19 på Yle Fem, och kan givetvis ses på Arenan.

Mer om ämnet på Yle Arenan