Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hamburgs makalösa svit fortsätter

Från 2015
Uppdaterad 02.06.2015 07:39.
Hamburg firar mål
Bild: EPA/DANIEL NAUPOLD

Hamburg var bara minuter från att åka ur tyska Bundesliga för första gången någonsin. Men då kom vändningen i kvalmatchen mot Karlsruhe och klubbens rekordsvit i den högsta ligan fortsätter.

Bundesliga bildades 1963 och sedan starten har Hamburg alltid spelat i den högsta ligan. Den sviten höll på att brytas på måndagen i den andra och avgörande kvalmatchen mot Karlsruhe.

Hamburg hade 1-1 med sig från den första kvalmatchen men i den andra matchen hamnade man i underläge redan i den första halvleken. I den andra halvleken jagade Hamburg en kvittering men det dröjde till den första stopptidsminuten innan Marcelo Diaz kunde kvittera på frispark.

Matchen gick till förlängning och med fem minuter kvar klev Nicolai Müller fram och gjorde 2-1 vilket betydde att Hamburg klarade sig kvar i Bundesliga.

– Vilken lättnad det är. Vi gav inte upp och vi är fortfarande kvar i Bundesliga, sa hjälten Müller till nyhetsbyrån AP efter matchen.

Karlsruhe missade ännu en straff i slutet av förlängningen men laget skulle ha behövt göra två mål för att ta sig till Bundesliga.

Hamburg är det enda laget som spelat varje säsong i Bundesliga och man kan nu se fram emot ytterligare en säsong i den högsta ligan.