Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Tusentals volleybollspelare fyller Vasa

Från 2015
Finland-Belgien, världsligan i volleyboll, maj 2015.
Bild: Str / Lehtikuva

Världens största turnering i volleyboll ordnas i Vasa denna vecka. Power cup lockar 7000 deltagare och sammanlagt 880 lag.

I två års tid har den lokala arrangörsföreningen Vaasan Kiisto förberett de kommande dagarna. När volleybollturneringen Power cup kommer till Vasa hjälper många till för att förverkliga cupen.

- Vi har bra traditioner av talkoarbete i Österbotten och det visar sig verkligen nu. Över 700 arbetar frivilligt med Power cup. Arrangemanget är inte lätt, men alla gör sitt yttersta, säger Antti Koski från Vaasan Kiisto.

Antti Koski
Bildtext Antti Koski
Bild: Yle/Patrick Stenbacka

För några dagar blir Vasa en verklig volleybollstad. Förutom Power cup kommer Finlands herrlandslag i volleyboll till Vasa för att spela två landskamper mot Portugal i ishallen.

- För lokal volleyboll är det här stimulerande. I synnerhet för de unga spelarna är det viktigt. Cupen och stämningen med den är bra för volleybollverksamheten i Vasa, säger Koski.

Den som vill ta del av Power cup kan göra det vid allaktivitetsplanen i Vasa där alla matcher spelas.

Volleybollturneringen Power cup ordnas på olika orter varje år. 2014 hölls turneringen i Brahestad och nästa år i Tavastehus.

Cupen ordnas i år för 31:a gången och inleds med en öppning på torget i Vasa på torsdag 4.6 klockan 17.00. Finlands herrlandslag deltar i öppningen och Kasmir och Standard Time står för musikunderhållningen.

Yle Vega Österbotten - Spela upp på Arenan