Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Judas Fucking Priest

Från 2015
Uppdaterad 29.10.2015 12:39.
judas priest, screaming for vengance

Få band har påverkat metallvärlden lika hårt som Judas Priest. Det kan till och med hända att INGEN annan har påverkat metallmusiken idag lika mycket som Priest.

Priest fanns före Maiden och planterade garanterat frön av idéer i Steve Harris huvud i tiderna. Och se vad som hände med Maiden? Maiden blev eventuellt hela världens viktigaste metallband.

Slayer nämner alltid Judas Priest som sina största influenser. Och se vad det blev av Slayer? Få band som spelar thrash-, death- och blackmetal, har aldrig lyssnat på dem.

En av Venoms största gnistor vad gäller starten på deras inflytelserika karriär, var enligt bandet själv Judas Priest. Och se vad det blev av Venom? Blackmetal skulle inte ha blivit blackmetal utan Venom.

Vem tror ni att Manowar apade efter då dom kom på sina motorcykelgrejer och läderutstyrslar? Fast det skulle Manowar aldrig erkänna.

Förutom att Priest gjort sig kända som bandet med de ultimata heavy metal sångerna, så är de även bandet med:

A) De smaklöst fula (så smaklösa att de blir snygga) musikvideona. Kolla in t.ex. Hot Rockin', Turbo Lover och Don't Go.

B) De smaklöst fula (så smaklösa att de blir snygga) skivomslagen. Kolla in t.ex. Defenders Of The Faith samt Screaming For Vengeance.

judas priest, defenders of the faith

C) Mest nitar. Javisst. Nifelheims nitar är alla lånade av Rob Halford. Till och med nitarna har nitar på Rob Halfords jacka.

den fjärde juni återvänder Judas Priest till Finland med turnén som verkar ha en rätt besynnerlig setlist. Många hits har lämnats bort och tyngdpunkten ligger på nya Redeemer Of Souls (bästa Priest-plattan sedan Angel Of Retribution) och udda nog, Defenders Of The Faith albumet.

Ifall Judas Priest ännu inte är ett bekant namn för dig så rekommenderar jag varmt följande album:

1) Painkiller
2) Screaming For Vengence
3) Sad Wings Of Destiny
4) Sin After Sin
5) British Steel

...och eftersom du antagligen inte kommer att köpa några album utan gå direkt till Spotify så rekommenderar jag att lägga till följande låtar till din playlist:

1) All Guns Blazing
2) Screamoing For Vengeance
3) Exciter
4) The Sentinel
5) Electric Eye (måste dock lyssnas på med Hellion introt)
6) Painkiller
7) The Ripper
8) Sinner
9) Leather Rebel
10) Beyond The Realms Of Death

Så småningom finns också en intervju med Ian Hill från Judas Priest att finnas tillgänglig här.

Metallväktarna