Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Nytt babykafé öppnar i Rödbergen

Från 2015
Uppdaterad 06.06.2015 12:28.
Daniela Hildén
Bildtext Daniela Hildén och dottern Meja tycker att det är bra att det ordnas familjeverksamhet på fler ställen i Helsingfors.
Bild: Yle

Ett nytt babykafé öppnar i familjehuset Betania i Rödbergen till hösten. Det är stadens svar på den stora efterfrågan på mer svensk babykaféverksamhet i Helsingfors centrum.

Efterfrågan har varit stor sedan det svenska familjecentret i Sörnäs stängde för ett år sedan.

Kvinnoförbundets babykafé på Luckan har varit populärt men därför också väldigt trångt. Beskedet om att det i augusti startar ny verksamhet i centrum får därför många småbarnsföräldrar att dra en lättnadens suck.

- Jag vet många som gärna hade velat komma, men där har varit lite för trångt och rörigt för deras barn. Ljudvolymen på Luckan är väldigt hög och det kan kännas lite otryggt att ha de små bebisarna på golvet i och med att de större barnen tumlar vilt omkring, säger Daniela Hildén, mamma till 1,5 år gamla Meja Hildén.

Heidi Johansson, Anna Malmström
Bildtext Heidi Johansson leder träffarna på Luckan och Anna Malmström leder träffarna på Illern och Betania
Bild: Yle

Lekparken Illern i Hertonäs har haft familje- och babykafé på tisdagar och torsdagar under det senaste året, men rätt få föräldrar har hittat dit.

Parken som ligger rätt nära Igelkottsvägens metrostation har också en lokal med kok-, lek- och skötmöjligheter och träffarna är avgiftsfria. Men avståndet från centrum misstänks vara en orsak till att så få föräldrar hittat ut hit.

Erik Fallenius
Bildtext Erik Fallenius och dottern Saga Fallenius bekantar sig med verksamheten vid lekparken Illern. Själva kommer de snabbt ut till Hertonäs med metro, men förstår att det finns behov av svenskspråkig verksamhet också i centrum.
Bild: Yle

Anna Malmström som leder verksamheten på Illern kommer också att leda familjeträffarna i familjehuset Betania.

Stadens familjeträffar från hösten

  • Familjeträffarna i familjehuset Betania börjar den 17 augusti klockan 12-16.
  • Familjeträffarna i lekparken Illern hålls tisdagar från den 11.8 klockan 10-13.
  • Babyträffarna i lekparken Illern hålls torsdagar från den 13 augusti klockan 10-13.

- Det är viktigt för småbarnsföräldrar att få träffa andra i samma situation. Alla har inte kompisar som har barn och många behöver någon att diskutera småbarnsvardagen med, säger hon.