Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Hamburgerkoncept från Jakobstad går på export

Från 2015
Uppdaterad 04.06.2015 16:36.
En portion på Friends&Brgs i Jakobstad.
Bildtext En portion på Friends&Brgs i Jakobstad
Bild: YLE/Kjell Vikman

Hamburgerkedjan Friends & Brgrs från Jakobstad expanderar i Norden. Nästa år kan en etablering utanför Norden bli aktuell.

Utvecklingen har gått snabbt när det gäller hamburgerföretaget Friends & Brgrs i Jakobstad. Den första enheten öppnades i Jakobstad sommaren 2014. Helsingfors stod i turen våren 2015 och snart blir en etablering i Stockholm aktuell.

Flera enheter i Finland är också med i planerna men visionen är att expandera utanför Norden. Företaget har idag ett 30-tal anställda.

Friends&Burgers vd, Kaj Fagerholm
Bildtext Kaj Fagerholm
Bild: Yle/ Kjell Vikman

Fast casual-fast food

Konceptet som Friends & Brgrs bygger på kommer från USA. Ledningen i företaget har rest en del i världen för att snappa upp idéer och i USA hittade man den så kallade fast casual modellen.

- Det handlar om riktigt bra mat som görs av bra råvaror med ett minimum av tillsatsämnen och som tillreds i restaurangen. Serveringssättet påminner däremot om snabbmatskonceptet, säger vd Kaj Fagerholm.

Via Stockholm mot kontinenten

Vd Kaj Fagerholm kommer att träffa samarbetspartners i Stockholm i juni som hjälper till att leda efter en centralt belägen plats i Stockholm där Friends & Brgrs kunde etablera sig. Men expansionen stannar inte vid Stockholm.

- Vi har ju en vision som pekar ut mot kontinenten. Låt mig säga så här, jag hoppas att nånstans kan man avnjuta Friends & Brgrs hamburgare utanför Norden 2016, säger Kaj Fagerholm.

Burgare från Jakobstad på export

3:39