Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

Paul och Camilla gör nordisk sashimi

Från 2015
Uppdaterad 05.06.2015 10:13.
Nordisk sashimi
Bildtext Nordisk sashimi

Sashimi betyder stucket kött på japanska och är en maträtt som består av bitar av rå fisk som serveras med olika tillbehör, t ex vit rättika, wasabi, syltad ingefära och sojasås. I Strömsös kök lagar Paul Svensson och Camilla Forsén-Ström nordisk sashimi av lax och sik.

Lax och sik utgör huvudingredienserna i Pauls recept på nordisk sashimi, som serveras tillsammans med bl a inlagd gurka, svampsoja, laxrom och pepparrot.

Klipp 1: Paul ger sin syn på japansk mat som kännetecknas av det enkla, estetiska och exakta.

Klipp 2: Svampen för sojan har jäst i ugnen över natten. Den silas och gurkan hyvlas i tunna skivor.

Klipp 3: Siken gravas och tunna gurkskivor rullas ihop med laxrom och äpple. Men något saknas.

Klipp 4: Den frusna laxen skärs upp i exakt lika stora bitar och pepparroten ger tårar i ögonen.

Klipp 5: Alla ingredienser läggs upp tallrikar av is, Strömsöredaktionen smakar och ger sitt omdöme. Blev det nordiskt eller japanskt?