Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bröderna Jensen förlänger med Twente – ”Det ger mig extra motivation”

Från 2015
Bröderna Richard och Fredrik Jensen sommaren 2014.
Bildtext Bröderna Rikhard och Fredrik Jensen (arkivbild).
Bild: Yle

Borgåbröderna Richard och Fredrik Jensen har förlängt sina kontrakt med holländska FC Twente. Kontrakten sträcker sig till sommaren 2017 respektive 2018.

Äldre, 19-årige Richard har spenderat tre säsonger i FC Twentes juniorlag och har också fått debutera för U19-landslaget. Det nya kontraktet är två år långt och Jensen väntar ivrigt på framtiden.

– Det var en upplevelse att träna och spela med de bästa spelarna i Finland, tillsammans med mitt nya kontrakt ger det mig extra motivation, säger Jensen på klubbens hemsida.

Fredrik Jensen har representerat Twente sedan 2013 och förlänger till sommaren 2018. Sjuttonåringen tackar brorsans hjälp under början av karriären i Nederländerna.

– Det var ett medvetet val att skriva på för klubben. Min bror var här och fungerade som guide för mig under de första månaderna.

– Att flytta till Nederländerna från Finland som 15-åring var inte lätt. De senaste två åren har varit mycket lärorika för mig. Jag har blivit en starkare och bättre fotbollspelare, säger Fredrik Jensen.

Tränaren Bert Konterman glädjer sig också över att klubben nu förlängt med bröderna. Konterman ser också att Richard hjälpt till i Fredriks utveckling som fotbollsspelare.

– Som tränare är det mycket trevligt att arbeta med de här killarna. Richard har blivit mogen, både fysiskt och taktiskt. Han vet vad som krävs för att vara fotbollsproffs.

– Fredrik kan kliva fram nästa säsong. Hans bror är ett mycket bra exempel för honom. Bägge två är duktiga, multifunktionella anfallare, säger Konterman.