Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Hollywoodlärare och fantasyförfattare sommarpratar

Från 2015
Uppdaterad 04.06.2015 23:27.
Lotta Storbacka är en av Vegas sommarpratare 2015. Hon blev vald av lyssnarna
Bildtext Lotta Storbacka är sommarens yngsta sommarpratare.
Bild: privat

Ett säkert sommartecken är att Radio Vega publicerar sina sommarpratare.

Årets yngsta sommarpratare är Lotta Storbacka, 16-årig feminist och Vasabo. Hennes sommarprat kommer att handla om hur unga kvinnor behandlas i samhället. Lotta är en av de två lyssnare som efter publikomröstningen i år fått en egen sommarprata.

Den andra är Minna Leigh, född och uppvuxen i Nedervetil i Österbotten, men numera bosatt i Los Angeles där hon möter Hollywoodkändisar både på jobbet och mellan butikshyllorna. Minna jobbar som lärare i en privatskola där hon bland annat har hollywoodkändisars barn som sina elever.

Kändisar och vanligt folk

En annan Österbottning som trivts bland kändisarna i Hollywood är artisten Elin Blom. Elin, som är aktuell med den andra singeln från det audiovisuella projektet Felin, Teenage soul, har efter framgången i Sveriges Idol gjort musik under namnet Miss Bloom, skrivit låtar åt världskändisar och gett nobben åt Jared Letho... Två gånger. I sommarpratet kommer hon bland annat att avslöja mer om sitt samarbete med forna The Arks frontfigur, Ola Salo. Elin inleder Vegas sommarprat den 22 juni.

Många andra intressanta namn finns också med på listan.

Stand up-komikern Alfred Backa, som sommarpratar den 7 augusti, kommer att visa en annan sida av sig själv, då han talar om sorgearbetet efter sin bästa väns död.
Ett sommarprat som säkert intresserar många är då Peter Vesterbacka, mannen bakom Angry Birds, talar om utbildning och start up företag den 3 augusti.

Fantasyförfattaren Maria Turtschaninoff som tagit ett Finlandia Junior-pris kommer att sommarprata den 25 juni och Hanna Grandell, som bland annat kommer att tala om att leva med en funktionsnedsättning, pratar den 21 juli.

Du kan lyssna på sommarpratet via Yle Arenan från och med klockan sju på morgonen eller ladda ner den som en musikfri podcast på kvällen.

Vegas sommarpratare sänds i Yle Radio Vega alla vardagar kl 10.05 och 18.03 med start måndagen den 22 juni.

Här är listan på alla sommarpratare.

Ändring 4.6.2015: Alfred Backa sommarpratar inte om drogproblematik i sitt program. Han kommer att prata om sorgearbete och hedra minnet av sin bästa vän som dog av nätdroger.