Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Ny sommarplåga med Ledin

Från 2015
Uppdaterad 05.06.2015 15:12.
Tomas Ledin
Bildtext En ny sommarplåga ser dagens ljus med Ledin.
Bild: Eric Broms

Nu är han tillbaka och det med besked. Inför turnépremiären den 24 juni så utkommer den nya sommarsingeln med Tomas Ledin.

På Vegatoppen var det inga stora förändringar den här veckan förutom att Frida Andersson tillsammans med Bo Sundström gick rakt upp på en andra plats som utmanare. Jannike är fortfarande i topp men kampen inför nästa vecka kan bli både jämn och hård.

För det är hårda utmanare som lurar i vassen den här veckan. Här finns allt från dialektpop till spanskt flamencodisco. Och så finns det naturligtvis LEDIN.

Kungen är tillbaka

Det är en tid sedan Ledin skrev något som har haft en sådan doft av sommaren som den nya singeln. Men låten Livs levande visar igen upp en Ledin som fortfarande kan skriva låtar som är som gjorda för att bli spelade framför lägerelden just då solen tvekar om den skall gå ner eller upp.

Låten startar med en ensam akustik gitarr men så småningom bygger han upp en bakgrund som ganska snabbt antyder vad som kommer att hända i refrängen:"Vi lever nu nu nu ja´e´livs levande...". Soundmässigt har Ledin hållit kvar en del av de ingredienser som fanns på skivan "Höga kusten" där han använde sig av en hel del akustiska instrumenten.

Låten är en definitiv sommarplåga som kommer att spelas flitigt både i Sverige och också i Finland. Innehållsmässigt handlar Livs levande om att vi borde ta hand om varann och njuta av den bästa tiden på året. Och Mariehamn, Borgå och Ekenäs kommer säkert att få ta del av låten på konserterna i sommar. Zelmerlöw må ha vunnit Eurovision Song Contest men Ledin är kungen av sommarhittar.

Radio Vega kommer att sända en serie i 4 delar där Ledin berättar om hela karriären och bakgrunden till de flesta av hans hitlåtar. Serien startar den 16 juli.

Mer om ämnet på Yle Arenan