Hoppa till huvudinnehåll

Vega

Peter Hägerstrand, Frida Andersson & Bo Sundström nya på Radio Vegas spellista

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Peter Hägerstrand
Bildtext Peter Hägerstrand
Bild: Peter Hägerstrand

Här presenterar Radio Vega litet närmare de nya låtar som kanalen denna vecka börjar spela. Den här gången bjussar vi på popmusik från Åland samt ett finlandssvenskt-svenskt samarbete. Varsågoda!

Peter Hägerstrand / Solsystem

Efter att åländske musikern och kompositören Peter Hägerstrand år 2012 släppte sin kritikerrosade första soloplatta Och jag hör musik var det många som ivrigt väntade på hans nästa skiva. Den lär snart vara färdig, men redan nu har Peter gett ut singeln Solsystem som smakprov från den kommande plattan som får namnet Den blåa skogen.

Frida Andersson & Bo Sundström / Paradiset

Frida Andersson, Bo Sundström
Bild: Elin Andersson

Det är inte första gången som finlandssvenska Frida Andersson sjunger tillsammans med Bo Sundström (från Bo Kaspers Orkester). Redan ifjol gjorde de t.ex. den fina låten Drömlänges tillsammans och året innan var hon med på Bo Kaspers Orkesters julturné. Paradiset är en singel från Ekenäsbördiga Fridas senaste skiva Håll mej hårt. Det är hennes första album på finlandssvenska.

Tyvärr har Paradiset ännu inte lagts ut på nätet, så vi kan inte länka till låten här. Men vi gör det när den väl kommit. Tills dess kan ni ändå höra den på Radio Vega.

Följ Radio Vega på Spotify:

Mer om ämnet på Yle Arenan