Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Elisa förlänger anbudstiden på Anvias aktier

Från 2015
Uppdaterad 08.06.2015 13:30.
Anvia

Elisa förlänger anbudstiden på aktier i Anvia. I ett börsmeddelande skriver Elisa att anbudstiden förlängs till den 26 juni.

Det var ifjol Elisa började köpa aktier i Anvia. Priset Elisa betalar är 2 000 euro per aktie. I år gick Elisa ut igen den 15 april och meddelade att Elisa är beredd att köpa aktier i Anvia.

Måndagen den 8 juni gick anbudstiden ut, men nu meddelar Elisa att tiden förlängs till den 26 juni.

Elisa har blivit Anvias största aktieägare och äger nu cirka 30 procent av Anvia. På den senaste bolagsstämman lyckades Elisa få in 14 personer i förvaltningsrådet.

Elisa lyckades ta makten på stämman genom att via tingsrätten ogiltigförklara drygt 6 500 röster. Utslaget överraskade Anvias styrelse och andra aktieägare.

Bolaget S4F som äger de ogiltigförklarade aktierna har lämnat genmäle till tingsrätten. Också Anvia har lämnat in ett genmäle i ett försök att få domen ändrad. Varken S4F eller Anvia hördes hördes av tingsrätten då Elisa sökte om en säkringsåtgärd.

Vid den senaste bolagsstämman togs inte beslut om utbetalning av dividend och till begränsad del fick styrelsen inte ansvarsfrihet.

En fortsättning på bolagsstämman måste hållas inom tre månader efter den ordinarie bolagsstämman. Något datum har inte slagits fast än.

Det är också möjligt att det kommer att hållas en extra bolagsstämma om en aktieägare med mer än 10 procent av aktierna kräver det.