Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Landslagsbacken återvänder – Richard Sundberg till HC West

Från 2015
Uppdaterad 09.06.2015 15:55.
richard sundberg 2015
Bildtext Richard Sundberg återvänder till HC West.

Bronsmedaljören HC West förstärker sina led inför handbollsligasäsongen 2015-16. Klubben meddelar att backen Richard Sundberg återvänder till de inhemska arenorna.

Tjugotreårige Sundberg har spenderat den senaste säsongen i Tyskland och TV Bittenfeld, som avslutade säsongen 2014-15 med avancemang till Bundesliga. Sundberg tackar klubben och dess fans i ett pressmeddelande.

– I Bundesliga skulle mina chanser att få delta i anfallsspelet blivit allt färre, speciellt då de skaffade en förstärkning till min spelposition … Jag har lärt mig mycket om handboll och om livet som proffsidrottare där, jag är stolt över att ha fått vara med och skriva historia med klubben, säger Sundberg.

Sundberg uppger att studier var den största orsaken bakom flytten. Backen sökte också efter arbetsgivare i 2. Bundesliga, men skulle ha tvingats nöja sig med ett ettårigt kontrakt. Det på grund av att studierätten vid Handelshögskolan tar slut.

– Jag anser att det var ett bättre val att nu komma tillbaka till Finland och sedan återvända till Tyskland då studierna gör det möjligt, säger Sundberg.

Enligt klubben var det flera lag som nosade kring ett kontrakt med backen, men HC West var till sist det enda alternativet. Sundberg har under sex säsonger med klubben vunnit två FM-guld, två silver, ett brons och två finska cupmästerskap.

Kontraktet mellan Sundberg och HC West täcker säsongen 2015-16.