Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Nu skaffar Strandell Hangöcykel

Från 2015
Uppdaterad 11.06.2015 09:00.
Denis Strandell.
Bildtext Denis Strandell fick 28 av 35 röster i stadsfullmäktige i Hangö.

Vid 21-tiden i går kväll (9.6) fick Denis Strandell via ett sms budskapet om att han från och med hösten är Hangös stadsdirektör.

Det blev en kort natt med lite sömn, berättar Strandell.

- I dag känns det fortfarande "jättejättebra". Det är spännande och jag ser verkligen fram emot det här.

- Jag satt i går kväll på en middag i Helsingfors. Jag var inte hemma förrän vid midnatt. Då röjde jag genom lite nyheter och en massa gratulationer. Jag var så uppspelt och i dag vaknade jag klockan fyra.

Nu gäller det för Strandell att hitta en bostad i Hangö. Som ny Hangöbo och stadsdirektör lovar han att han ska skaffa sig en lokal cykel och börja prenumerera på lokaltidningen.

Kommunikation och öppenhet

På hösten kör själva stadsdirektörsjobbet i gång och då ska Strandell först bekanta sig med personalen och med de förtroendevalda i Hangö. Dessutom lovar han att han ska bygga upp en relation med de lokala arbetsgivarna.

- Jag kommer bums att börja boka in möten med det lokala näringslivet och de stora arbetsgivarna.

- Jag vill så fort som möjligt skapa sådana forum där jag kan träffa gemene stadsbo. Det är frågan om att lyssna på Hangöborna och komma underfund med var skon klämmer och vad de vill av framtiden.

Koverhar i Lappvik.
Bildtext Vy över Koverhar september 2014.

Fler Hangöbor och storsatsning på Koverhar

Strandell ser det som sin uppgift som stadsdirektör att å ena sidan se till att stadsborna får den service de behöver och har rätt till i vardagen. Det gäller att leda arbetet enligt de riktlinjer och budgetramar som fullmäktige ställer upp, påpekar Strandell.

Å andra sidan vill han jobba långsiktigt för att skapa Hangös framtid.

- Det handlar om att skapa arbetsplatser som i sin tur på sikt borde vända på den negativa befolkningstrenden.

Koverhar gav mig jobbet

Strandell tror att Koverharsatsningen var en av orsakerna till att Hangöpolitikerna valde honom till stadsdirektör.

- Med den näringslivsbakgrund jag har är det antagligen lättare för mig att se möjligheter och börja kommunicera med företag. Det gäller att bygga upp relationer som sedan leder till att vi både får användning av Koverhar hamn och hela Koverharområdet.