Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Fira fredag med färska finlandssvenska musikvideor

Från 2015
Uppdaterad 29.10.2015 15:05.
Satin circus
Bildtext Kolla in de här typernas gångstil!
Bild: Nana Simelius

Det är många musikvideor som publicerats i mitt flöde på sociala medier de senaste dagarna och tre av dem har en finlandssvensk koppling. Högsäsong kan man väl kalla det? Alla tre är väldigt olika, kolla in dem här.

Satin Circus - Come back

Killarna i Satin Circus är just nu ute turnerar som gatumusikanter i Europa. De uppdaterar aktivt på sociala medier så vi andra kan följa med dem på avstånd. I skrivande stund lär de vara på väg från Amsterdam till Bryssel.

Musikvideon till Come back släpptes tidigare i veckan och man kan nästan känna doften av sommarhelsingfors när man ser på den. Visst, vissa scener är inspelade så tidigt på våren att träden är alldeles kala.

Roligast med videon är det faktum att många scener är inspelade baklänges. Killarnas gångstil är alltså väldigt underhållande eftersom de gått baklänges vid inspelningsögonblicket.

Bob Malmström - Jävla svenskar, jävla finnar

Det verkar gå bra för vårt eget finlandssvenska borgarcoreband Bob Malmström. De har gjort spelningar på många håll i Europa och varit på turné i Kina. Musikvideon som släpptes i dag är inspelad på bandets Kina-äventyr i fjol.

Det blir en spännande effekt när bandet står på scen och spelar för en publik där det finns både barn och vuxna.

SAARA - Ur Cool

Saaras låt släpptes redan för en tid sedan men nu finns det en rykande färsk musikvideo till Ur Cool. Det är en glad färgexplosion av emojir, hoppande hamburgare och olika mjukisdjur.

Det verkar gå riktigt bra för Saara, hon har till och med en egen app!

Vilken är din favorit?