Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Saknad flicka hittad död

Från 2015
Uppdaterad 13.06.2015 10:39.
Avspärrning av polisen
Bild: EPA/DRAGO PRVULOVIC / TT SWEDEN OUT

Den 17-åriga flickan som för en vecka sedan försvann vid Kinnekulle i västra Sverige har påträffats död. Polisen bekräftade dödsfallet på lördag morgon.

Vid en presskonferens natten till lördag meddelade polisen att man hittat kroppen efter en kvinna. Polisen sade då att det med stor sannolikt rör sig om den saknade Lisa Holm.

Under morgonen har kroppen identifierats av anhöriga och polisen bekräftar att den döda är Lisa Holm. Kroppen ska ha hittats i polisens aktuella sökområde, enligt Aftonbladet.

Två personer anhölls efter förhör på fredag kväll för mord och en för skyddande av brottsling, enligt åklagarmyndigheterna.

Lisa Holm sågs senast på söndag kväll när hon lämnade sin arbetsplats på ett kafé vid Kinnekulle norr om Lidköping invid Vänern. Strax efteråt skickade hon ett meddelande till sina föräldrar men därefter upphör kontakten. När Lisa Holm aldrig kom hem på söndagen gjorde hennes föräldrar en polisanmälan.

Tusentals personer har deltagit i sökandet den senaste veckan och flera fynd har gjorts i närheten av kaféet.

I nuläget har polisen inte velat ge några närmare uppgifter om exakt var kroppen hittades eller hur länge den legat där.