Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ibrahimovic sköt Sverige närmare EM

Från 2015
Uppdaterad 15.06.2015 14:36.
Zlatan Ibrahimovic
Bild: EPA/JESSICA GOW

Sverige tog ett stort steg närmare EM när man besegrade Montenegro på hemmaplan med 3–1 på söndagen. Sveriges stora stjärna Zlatan Ibrahimovic gjorde två mål i matchen.

Sverige inledde kvalmatchen mot Montenegro tveksamt men i slutet av den första halvleken hade laget en mycket bra period och det räckte till seger.

I den 38:e minuten slog Albin Ekdal ett fint inlägg in i straffområdet och där fanns Marcus Berg som kunde nicka in ledningsmålet för Sverige.

Två minuter senare dribblade sig Zlatan Ibrahomovic förbi på vänsterkanten och sköt ett hårt lågt skott som letade sin in bakom Vukasin Poleksic i bortamålet.

Och Zlatans stora show var inte över ännu. Strax före paus var han framme och gjorde 3–0, hans 56:e mål i landslaget.

Montenegro gjorde ett tröstmål på straff i början av den andra halvleken men laget kunde aldrig utmana Sverige om segern.

– Det var en skön vinst. Vi avslutar första halvlek perfekt och i andra ville vi bara säkra segern, sa Ibrahimovic till SVT efter matchen.

Efter att Österrike besegrade Ryssland med 1–0 är Sverige nu mycket nära EM. Laget ligger tvåa i gruppen fyra poäng efter ettan Österrike och fyra poäng före trean Ryssland.

Resultat:

Grupp C

Vitryssland – Spanien 0–1
Slovakien – Makedonien 2–1
Ukraina – Luxemburg 3–0

Grupp E

Estland – San Marino 2–0
Slovenien – England 2–3
Litauen – Schweiz 1–2

Grupp G

Liechtenstein – Moldavien 1–1
Ryssland – Österrike 0–1
Sverige – Montenegro 3–1