Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sparv om Paatelainens avsked: "Den värld vi lever i"

Från 2015
Uppdaterad 15.06.2015 20:07.
Tim Sparv, dansk mästare 2014-2015.

Beskedet om att Mixu Paatelainen fått sparken kom inte som någon chock för landslagsmittfältaren Tim Sparv. Nu hoppas han att laget snabbt får en ny tränare så man får börja fokusera på kommande utmaningar.

Tim Sparv tog emot beskedet om att Mixu Paatelaien fått sparken via Twitter på söndagskvällen. Han medger att det inte var någon chock med tanke på resultaten i kvalet.

– Det är den värld vi lever i. Alla har vi lika stor andel i att resultaten har varit dåliga. Det är synd att en tränare som man uppskattar får sparken men så kan det ske inom proffsidrotten, säger Sparv till Yle Sporten.

Sparv säger att han sett att Paatelainen har påverkats av kritiken under den senaste tiden.

– Alla påverkas vi av förluster men jag tycker att han ändå har skött det bra och hållit huvudet kallt, säger han.

Annan spelstil

Paatelainen tog över som chefstränare 2011 och ville då ändra på Finlands sätt att spela. Trots många dåliga resultat finns också positiva insatser som bradgmatchen mot Spanien 2013.

– Då Mixu kom in så ville han att vi skulle bli ett mer spelande lag och lite mer moderna. Han ville inte bara fokusera på försvarsspelet utan han ville också att vi skulle styra spelet. Där tycker jag att han har haft en positiv inverkan på alla i laget, säger Sparv.

Spekulationerna går nu heta om vem som ska ta över landslaget. Själv har Sparv ingen större favorit till posten.

– För mig spelar det ingen roll om tränaren kommer från Finland eller från utlandet. Det ska vara en person med erfarenhet och som vet lite om finländsk fotboll. Det är svårt att säga då man inte vet vilka tränare som finns tillgängliga. Alla vi i truppen vill få den bästa tänkbara tränaren och det ska bli intressant att se vem det sist och slutligen blir, säger han.