Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Prinsessan Madeleine fick en son - "Chris haka"

Från 2015
Uppdaterad 15.06.2015 19:51.
Prinsessan Madeleine tilsammans med maken Chris O'Neill och dottern Leonore på Sofias och Carl Philips bröllop.
Bildtext Prinsessan Madeleine tilsammans med maken Chris O'Neill och dottern Leonore på prins Carl Philips och Sofia Hellqvists bröllop.
Bild: AFP / Lehtikuva / JONATHAN NACKSTRAND

Svenska hovet meddelar i en kommuniké att prinsessan Madeleine har fått en son.

Prinsen föddes på Danderyds sjukhus utanför Stockholm i dag klockan 13.45 svensk tid, meddelar hovet. Pojken var 49 centimeter lång och vägde 3080 gram.

Under eftermiddagen höll sjukhuspersonalen presskonferens. Föräldrarna var inte på plats, men hälsade att de var lyckliga och tacksamma över att allt gått så väl. Enligt personalen var förlossningen komplikationsfri och både prinsessan och den nyfödda sonen mår bra.

Pappa Chris O'Neill närvarade vid födseln och grät av glädje då han för första gången fick se sin nyfödda son. O'Neill klippte av navelsträngen.

Än är det inte klart vem barnet liknar, men föräldrarna konstaterade att han hade Chris haka, berättar personalen. Ett konstaterande som gjordes med glädje, tillägger de.

Madeleine och Chris O'Neill har sedan tidigare en dotter, 1-åriga prinsessan Leonore.

Rättelse 15.6.2015: O'Neill var på plats under hela födseln. Svenska Yle skrev tidigare att Chris O'Neill inte närvarade vid förlossningen.

Diskussion om artikeln