Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Vingård och rawfood

Från 2015
Uppdaterad 16.06.2015 10:29.
Programmet är inte längre tillgängligt

Vi inleder seriens åttonde avsnitt av Mitt nya land i Chile. Vår korrespondent Katarina besöker vingården Alchemysta ett par timmars bilresa från Santiago.

Vår korrespondent i Chile, Katarina besöker vingården Alchemysta ett par timmars bilresa från Santiago. Här träffar hon Eduardo Camerati som öppnar dörren till vingårdens allra hemligaste rum.

I London träffar Kim forskaren Marley Morris. Storbritannien är ett delat land mellan dem som vill isolera sig och dem som vill vara en del av EU. Marley tar oss till områden där UKIP (UK Independence Party) har ett starkt stöd och stadsdelar där de inte alls är populära.

Christoffer på Island följer en strikt rawfood-diet. Christoffer träffar Islands hälsodrottning, Solla Eiríks, som bjuder in honom till Europas största bananodling, som finns i Hveragerði på Island.

Vår korrespondent i Rom, Freja, träffar ett band som har medvind. Flavio Gonnellini skriver musiken och vi deltar i en skivinspelning med hans band Ingranaggi Della Valle.

Vi avslutar i Australien ute på landsbygden. Vår korrespondent Ingrid Öhberg träffar Simone Johnson som lever sitt liv bland hästar och dingon. Egentligen jobbar hon ändå i showbrottningsringen, och förvandlingen är total när hon sadlar om för jobbet.

Mitt nya land sänds varje lördag kl 19 på Yle Fem, och kan givetvis ses på Arenan.

Mer om ämnet på Yle Arenan