Hoppa till huvudinnehåll

Sommarjobb

Sommarjobb 79: Mediciner på löpande band

Från 2015
Tabletter, svartvit bild

Som mitt första sommarjobb var jag en logistik- och förrådsarbetare på en läkemedelsfirma. Jag var 19 år gammal och fick jobbet via en kamrat som också jobbade på samma firma men på en annan avdelning.

Till mina uppgifter hörde att plocka olika mediciner från hyllor och packa in dem i en låda. Lådorna transporterades på band och det var hektiskt mycket lådor efter varandra non-stop.

Lådorna transporterades sedan till apotek, sjukhus och hälsostationer runt om i Finland så man måste vara noggrann att man packat in rätt. Mediciner fanns i många olika former och varianter och man måste vara bra på att räkna och att läsa snabbt och överlag vara mycket snabb på allt man gjorde.

Arbetet börja cirka klockan 16 och kunde sluta efter midnatt om man kunde bli på jobbet övertid, vilket jag ofta gjorde.

Jobbet var riktigt lärorikt och givande därmed gick timmarna snabbt på grund av att man alltid hade flera lådor att packa. Det enda jag lärde mig var massor namn på olika mediciner och deras påverkan!
- Niklas, 22.

Hjälp oss samla historier från Svenskfinland

Vi vill veta hur Svenskfinland fixat sina första sommarjobb.

Hur gammal var du när du sommarjobbade för första gången? Vad jobbade du med? Hur fick du jobbet, var det via kontakter eller fixade du det själv? Vad ingick i dina arbetsuppgifter? Hurdan erfarenhet var det?

Formuläret är inte längre tillgängligt.