Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Färggrann skara lyssnade på Sås och Kopp

Från 2015
Uppdaterad 16.06.2015 23:59.
Många hade samlats vid Borgå stadsbibliotek för att lyssna på Sås och Kopp.
Bild: Yle / Hanna Othman

Veteranerna inom barnmusik Sås och Kopp lockade runt tvåhundra barn och nostalgiska vuxna till utomhuskonserten som på tisdag arrangerades utanför Borgå stadsbibliotek.

Sittplatserna tog snabbt slut då Borgås barnfamiljer vallfärdade till den kostnadsfria Sås och Kopp-konserten utanför stadsbiblioteket på tisdag eftermiddag. Det gällde att improvisera för de som kom senare och för en del blev det mammas eller pappas axlar, för andra muren som gick intill spelplatsen.

En gallupp bland en del av föräldrarna visade på att de alla kommer ihåg Sås och Kopp från sin uppväxt och nu vill föra vidare duons musikaliska alster till nästa generation.

Bland favoritlåtarna hos föräldrarna nämndes Kottar i karburatorn och Traktor Alban.

– Sås och Kopp betyder barndomsminnen för mig. Nog måste man ju hjärntvätta barnen också, skrattar Mikaela Mattsson. Det var en självklarhet att vi skulle gå på den här konserten.

Mikaela Mattsson och Rocco Liimatainen om Sås och Kopp

1:55

Sås och Kopp uppträdde också med en alldeles nyskriven låt som heter Plättar och det visade sig att den gick hem väldigt bra hos barnen som efter konserten svarade att den är deras favoritlåt.

– Det behövs mera finlandssvensk barnmusik, det finns inte så mycket att välja mellan, säger Mikaela Mattsson som var på plats med sönerna Rocco och Romeo.