Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Scorpions och Roxette drar – hotellen nästan fullbokade

Från 2015
Uppdaterad 17.06.2015 16:06.
Scorpions.
Bildtext Scorpions uppträder i Jakobstad den första augusti
Bild: Marc Theis

Sommarens stora konserter i Vasa och Jakobstad har fått fart på hotellbokningarna. Konserterna väntas locka storpublik och nu är hotellen i båda städerna nästan fullbokade.

Den första augusti spelar den tyska rockgruppen Scorpions i Jakobstad. När konserten offentliggjordes i mars var förhoppningen att mellan 6000 och 10 000 biljetter skulle säljas. Enligt Juha Hytti som är vd för företaget Eastway Live som arrangerar konserten har biljettförsäljningen varit bra

– Vi kommenterar inte hur många biljetter som har sålts, men vi är väldigt nöjda med försäljningen så här långt, säger han.

Kommer ni upp i 10 000 sålda biljetter?

– Jag tror inte vi kan räkna med riktigt så många, något mer kan jag inte säga.

Konserten har ändå fått fart på hotellbokningarna i Jakobstad.

– Rummen har gått åt lika snabbt som inför Totos konsert 2013. Hotellet är nästan fullbokat, det finns endast några strörum kvar, säger Lotte Jåfs på Stadshotellet i Jakobstad.

Även på Hotel Epoque har bokningarna varit många.

– Hotellet är fullbokat, rummen gick åt väldigt snabbt, säger Petra Kauppinen.

Vid Hotel Jugend har man fått lägga in extra sängar i rummen för att möta den stora efterfrågan.

– Bokningarna började tidigt och det är inte bara från närområdet som folk kommer. Bland annat så har vi bokningar från Raumo, säger Annika Hietala.

Kö till rummen

I mitten av augusti ordnas Wasa Open Air på Karlsplan i Vasa med Roxette som dragplåster. Konserten är en del av bandets 30-års jubileum och 8000 biljetter är sålda. Förutom Roxette uppträder också Alphaville och Frida Andersson och arrangörerna räknar med att det skall bli slutsålt.

Konserten syns också i hotellens bokningar i Vasa.

– Alla dubbelrum är bokade men det finns några enkelrum kvar. Det kan ju hända att det är många som åker hem direkt efter konserten men vi har märkt att det är många par som vill övernatta. Senast när Robert Helenius boxades i Vasa så var alla rum bokade, säger Ann-Maj Rögård på Hotel Astor.

– Vi har många som står i kö just nu och väntar på ifall det kommer avbokningar. Power Cup i början av juni och nu laestadianernas sommarmöte har gjort att nästan alla rum varit slutsålda, säger Ulla Saari vid Hotel Kantarellis.

Överlag är sommaren en bra tid för hotellen i Vasa.

– De sista rummen före konserten säljs just nu och man kan se att folk bokat mest för lördagen. Vanligtvis brukar somrarna vara bra för hotellen i Vasa och vi tror att det ska bli bra även den här sommaren, säger Heikki Kokki på Sokos Hotel Vaakuna.