Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Blåvit beachsuccé i Baku – ”Det harmar lite”

Från 2015
Taru Lahti (t.v.) och Riikka Lehtonen, Europeiska spelen, Baku, juni 2015.
Bildtext Taru Lahti (t.v.) och Riikka Lehtonen direkt till den andra slutspelsomgången.
Bild: Yle/Pekka Viinikka

Såväl Riikka Lehtonen och Taru Lahti som Erika och Emilia Nyström har tagit sig vidare från gruppspelet i beachvolley vid de europeiska spelen i Baku. Lahti och Lehtonen vann sin grupp trots förlust i den sista omgången.

Lahti och Lehtonen vann sin grupp trots förlust i den sista omgången. Paret föll med 0-2 (20-22, 19-21) i set mot Daniela Gioria / Giulia Momoli från Italien.

Såväl Finlands, Italiens som Spaniens par tog två segrar, men Lehtonen och Lahti tog hem förstaplatsen i gruppen tack vare klart bästa poängskillnad (123-90).

– Det harmar lite att vi inte fick igång vårt eget spel på samma sätt som tidigare i turneringen. Men gruppseger är förstås alltid positivt, säger Lahti i ett pressmeddelande.

Tack vare förstaplatsen tar sig Lahti och Lehtonen direkt till den andra slutspelsomgången.

– Det är viktigt att vi på morgonen kan följa med vår följande motståndare, konstaterar Lehtonen.

Erika (t.v.) och Emilia Nyström, EM 2014
Bildtext Också systrarna Nyström spelar slutspel.
Bild: Volleybollförbundet

”Vi är helt nöjda”

Även Erika och Emilia Nyström är vidare. Systrarna slutade tvåa i sin grupp tack vare en avslutande seger över det bulgariska paret Svetla Angelova / Irena Mishonova med 2-0 (21-12, 21-18).

Etta i gruppen var som väntat en av turneringens förhandsfavoriter Sophie van Gestel / Jantine van der Vlist från Holland.

– Vi är där vi väntade oss vara, vi är helt nöjda med hur det gått. Nu ska vi igen gå ut och vinna matcher, säger tvillingarna.

Erika och Emilia Nyström inleder slutspelet i den första omgången på torsdag.