Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fifas flotta fotbollsfilm fruktansvärd flopp

Från 2015
Sepp Blatter och Gerard Depardieu, 2012.
Bildtext Sepp Blatter och Gerard Depardieu lär inte le längre.
Bild: EPA / All Over Press

Alla tiders minst lönsamma film i USA. Det internationella fotbollsförbundet Fifas påkostade film United Passions har varit ett fullkomligt fiasko i de amerikanska biosalongerna.

Det går minst sagt tungt för Fifa för tillfället. Förutom korruptionshärvan som växer sig allt större har också filmen United Passions som förbundet producerat tagit sig till historieböckerna.

Och det är ingen smickrande historia rullen gjort. United Passions är nu officiellt alla tiders minst lönsamma film i USA.

Tim Roth, 2015.
Bildtext Tim Roth spelar Sepp Blatter i filmen United Passions.
Bild: EPA / All Over Press

Filmen, som handlar om Fifas ordföranden João Havelange och Sepp Blatter, kostade över 20 miljoner euro – och håvade in sammanlagt 817 euro under premiärveckoslutet.

Regissören: Filmen en katastrof

United Passions, med stora skådespelare som Gerard Depardieu och Tim Roth, har nu dragits bort från biosalongerna i USA. Den tog sitt inte alls upp på biodukarna i fotbollsländer som Storbritannien, Tyskland eller Brasilien.

Filmens regissör Frédéric Auburtin beskrev tidigare i veckan United Passions som en katastrof, och medgav att han ångrar sin medverkan i projektet.

Hollywoodstjärnan Tim Roth har konstaterat hans pappa skulle vända sig i graven om han visste att sonen spelade Blatter på film.

Diskussion om artikeln