Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Sommaren bjuder på nostalgi på vita duken

Från 2015
Uppdaterad 21.06.2015 10:06.
Det är synd om T-800 när han får ett stålbad
Bildtext Den femte Terminatorfilmen har premiär nästa vecka.

En del filmserier trodde vi att hade kommit till sitt slut. Men sommaren 2015 har redan i två fall av tre bevisat att det visst går att göra en uppföljare efter tre eller till och med fyra filmer som fortfarande håller måttet.

Vi kan så småningom sluta gäspa och bedröva oss över alla nyversioner och uppföljare som Hollywoodmaskineriet spottar ur sig. Filmbolagen har helt klart skärpt sig och lärt sig av sina tidigare misstag. Hittills har sommaren 2015 varit ett levande bevis på det här. Vi har redan blivit bjudna på två positiva överraskningar och vi hoppas på en tredje.

3. Terminator Genisys

Den femte Terminatorfilmen har världspremiär om ungefär en vecka. Den tredje och framförallt den fjärde var dåliga. Åtminstone i förhållande till James Camerons två första mästerverk. Förhoppningarna inför den femte filmen är stora. Trailerna ser lovande ut och om inte det här blir Arnold Schwarzeneggers största kassasuccé sedan han gjorde comeback som filmstjärna kan han likväl lägga sin skådespelarkarriär på hyllan. He's back, hoppas vi, på riktigt den här gången.

2. Jurassic World

Den fjärde Jurassic Park-filmen hade premiär för ungefär en vecka sedan. En väldigt positiv överraskning och solklart den bästa i filmserien sedan Spielbergs original som kom ut för 22 år sedan. Läs vad vi tyckte om filmen här.

1. Mad Max: Fury Road

För trettio år sedan den senaste Max Max-filmen. Vem kunde någonsin ha trott att upphovsmannen George Miller skulle överträffa allt och alla, inte minst sig själv? Väldigt få. Slutresultatet är den bästa actionfilmen på 2000-talet. Ett visuellt mästerverk som dessutom är sällsynt organisk. 80 % av alla specialeffekter har gjorts på riktigt utan digital draghjälp. Läs vad vi tyckte om filmen här.

Mer om ämnet på Yle Arenan