Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Farah på FB: Jag har aldrig dopat mig

Från 2015
Uppdaterad 20.06.2015 23:14.
Mo Farah säger att han aldrig tagit några dopningsmedel.
Bildtext Mo Farah avfärdar alla rykten om dopning.

Långdistanslöparen Mo Farah avvisar alla anklagelser om att han skulle ha använt prestationshöjande medel. Den brittiska OS-hjälten kommenterar ryktena på sin Facebook-sida.

I början av juni visade BBC en dokumentär där Farahs tränare Alberto Salazar pekades ut för att ha dopat flera av sina adepter. Därefter drog sig 32-åringen som är född i Somalia ur Diamond League-tävlingen i Birmingham.

På torsdagen kom det fram uppgifter om att Mo Farah skulle ha missat två dopningstester före OS i London där han vann två guldmedaljer.

Farah har inte kommenterat ryktena på närmare två veckor, men väljer nu att göra det på sin FB-sida.

– Jag har aldrig tagit prestationshöjande medel och kommer aldrig att göra det. Jag har varit i hundratals dopningstester och alla har varit negativa. skriver Farah.

– Jag har missat två stycken dopningstest, men har förklarat för antidopningsmyndigheterna varför det hänt. Det handlade helt enkelt om missförstånd, fortsätter britten.

Efter BBC:s dokument sade Farah att han kräver en förklaring av sin tränare Alberto Salazar.

– Jag åkte till Portland i USA för att diskutera detta med Salazar. Han övertygade mig om att påståendena var falska och att han inom kort kommer att bevisa det för mig, skriver Farah i sitt meddelande.