Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Farah på FB: Jag har aldrig dopat mig

Från 2015
Uppdaterad 20.06.2015 23:14.
Mo Farah säger att han aldrig tagit några dopningsmedel.
Bildtext Mo Farah avfärdar alla rykten om dopning.
Bild: AFP / Lehtikuva

Långdistanslöparen Mo Farah avvisar alla anklagelser om att han skulle ha använt prestationshöjande medel. Den brittiska OS-hjälten kommenterar ryktena på sin Facebook-sida.

I början av juni visade BBC en dokumentär där Farahs tränare Alberto Salazar pekades ut för att ha dopat flera av sina adepter. Därefter drog sig 32-åringen som är född i Somalia ur Diamond League-tävlingen i Birmingham.

På torsdagen kom det fram uppgifter om att Mo Farah skulle ha missat två dopningstester före OS i London där han vann två guldmedaljer.

Farah har inte kommenterat ryktena på närmare två veckor, men väljer nu att göra det på sin FB-sida.

– Jag har aldrig tagit prestationshöjande medel och kommer aldrig att göra det. Jag har varit i hundratals dopningstester och alla har varit negativa. skriver Farah.

– Jag har missat två stycken dopningstest, men har förklarat för antidopningsmyndigheterna varför det hänt. Det handlade helt enkelt om missförstånd, fortsätter britten.

Efter BBC:s dokument sade Farah att han kräver en förklaring av sin tränare Alberto Salazar.

– Jag åkte till Portland i USA för att diskutera detta med Salazar. Han övertygade mig om att påståendena var falska och att han inom kort kommer att bevisa det för mig, skriver Farah i sitt meddelande.