Hoppa till huvudinnehåll

Vega

Levande soligt soulgung på Radio Vegas nya spellista

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Andreya Triana
Bildtext Andreya Triana
Bild: EPA / Sigi Tischler

Här presenterar Radio Vega litet närmare de nya låtar som kanalen denna vecka börjar spela. Den här gången blir det allt från gungande kajutor till soul och solsken. Soulsken? Varsågoda!

X3M / Gung i kajutan

Radio X3M har de senaste åren gett ut bl.a. sådana höjdarlåtar som Kör 60 And I Know It, Grani Style och förstås Drottningen av Åland tillsammans med Pandora. Och varje gång X3M ger ut en ny låt uppenbarar sig frågan – varför gör inte Radio Vega detta också? Kanske för att det är svårt att klå den kreativitet och glädje som det närmast sprudlar om i X3M:s låtar och förstås även i deras nya "sommarplåga" – Gung i kajutan. Det är litet mer än back i focken, det.

Tomas Ledin / Livs levande

I en orolig värld är det bra att vissa saker består – så där som Tomas Ledin och sommar. Livs levande är Ledins färska singel och den låter precis som man väntar sig att en ny Ledin-singel skall låta. Den gör med andra ord knappast någon Ledin-diggare besviken. Livs levande kommer säkert också att spelas när Tomas Ledin i sommar kan beskådas livs levande i Mariehamn 20.07, Borgå 14.08 och i Ekenäs 15.08.

Andreya Triana / That's Alright With Me

Andreya Triana är en ung brittisk sångerska från London. Hennes souldrypande sångstämma har fått många kritiker att nämna henne i samma andetag som stora röster som Aretha Franklin och Mary J. Blige med en touch av Macy Gray. Hittills har Andreya Triana mest gjort sig känd för sina samarbeten med artisterna Flying Lotus, Mr. Scruff och Bonobo, men det är mycket möjligt att vi snart kommer att bli mer bekanta med soloartisten Andreya Triana. That's Alright With Me är en singel från hennes andra album Giants.

Daniel Adams-Ray / Thinking Of Sunshine

Daniel Adams-Ray har hört till Sveriges artistelit ända sedan mitten av 2000-talet då han slog igenom stort med hiphopduon Snook och deras hit Mister Cool. I Thinking Of Sunshine har Daniel Adams-Ray samarbetat med bl.a. Tim "Avicii" Bergling som ju är en världsberömd DJ, remixare och musikproducent. Det här är första gången som Daniel Adams-Ray sjunger på engelska. Thinking of Sunshine har all potential att bli en sommarhit även utanför våra nordliga breddgrader.

Följ Radio Vega på Spotify:

Mer om ämnet på Yle Arenan