Hoppa till huvudinnehåll

Vega

Sarah Nedergård: Jag lever i en värld av nej

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Sarah Nedergård

Sarah Nedergård är van att jämföras med hundratals andra kvinnor som delar samma dröm. Att stå i strålkastarljuset och höra publikens jubel är ett mål som hon ständigt måste jobba stenhårt för.

24 min
Programmet är inte längre tillgängligt

Sarah kommer från Sundom i Vasa. Hon är musikalartist. Hon lever i en kappsäck och måste konstant anpassa hela sitt liv enligt jobbet.

Hon har bland annat uppträtt framför Benny Andersson under auditionprocessen inför Kristina från Duvemåla på Svenska Teatern. Det blev ingen roll.

Det blev ingen roll i Mamma Mia heller. Sarah snubblade på målsnöret. Hon blev bitter, men inte för en längre period. Det hör till yrket och det finns ständigt nya drömmar att jaga.

I sitt yrke som musikalartist möts hon så gott som dagligen av fördomar och jantelagen. Sarah har valt att inte ta den till sig. Hon tycker att alla har den grundläggande rättigheten att bli uppmuntrade istället för neddragna. Hon önskar att hennes egna framtida barn inte ska behöva stå ut med jantelagen.

Via musikalvärlden har Sarah kommit i kontakt med människor med samma ambitioner som hon själv. Hennes liv har berikats av alla personligheter hon kommit i kontakt med tack vare sitt yrke. Sarah förespråkar öppenhet och tolerans. Man ska få vara den man vill. Alla duger som de är. Ingen får en etikett. Att döma andra kommer inte på frågan.

Sin unga ålder till trots har Sarah mer livserfarenhet än de flesta. Sarahs värld är öppen och fri från fördomar. Hon måste ofta byta stad, lägenhet, språk, kolleger, arbetsgivare och lön. Det är en livssituation hon trivs med. Hon lever, trots allt, sin dröm.

Den här musiken spelar Sarah Nedergård i sitt sommarprat:

Sarah Nedergård sommarpratade i Yle Radio Vega fredagen den 10 juli kl.10.05 och 18.03. Du kan också lyssna på hennes sommarprat via Yle Arenan.

24 min
Programmet är inte längre tillgängligt

Här hittar du Vegas sommarpratare 2015.

Mer om ämnet på Yle Arenan