Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Mötestrafiken livligast i Vasa onsdag och torsdag

Från 2015
Uppdaterad 22.06.2015 13:44.
Suviseurat som man tror att det kommer att se ut på Söderfjärden 2015.
Bildtext Så här har det sett ut på tidigare möten. Så här tror man att det kommer att se ut på Söderfjärden om några dagar.
Bild: Yle

Det drar ihop sig till mötesserie på Söderfjärden i Vasa, och enligt Suviseurat blir trafiken livlig från onsdag kväll och framåt.

En mindre stad har uppstått på åkrarna vid Söderfjärden inför helgens sommarmöte med laestadianerna.

Enligt organisationen Suviseurat öppnar mötesfältet nu på onsdag klockan nio på morgonen. Därefter är det fritt att köra in på området och parkera husvagnar, husbilar eller tält där.

Åkern i bra skick trots regnen

Det finns en plan för hur trafiken ska löpa, och det finns personal som styr trafiken in och ut från området.

Enligt ett pressmeddelande från Suviseurat är åkern i förvånansvärt bra skick med tanke på hur mycket det har regnat. Marken håller alltså för fordonen. Dessutom har man utrustat sig med pumpar ifall vatten behöver pumpas bort.

Organisationen räknar med att trafiken är som livligast in till området under onsdag och torsdag kvällar, från klockan 16 till 24. Rekommendationen från Suviseurat är att besökarna styr sina resor så att de kommer på förmiddagarna då det är lugnare längs vägarna.

Buss från centrum av Vasa

Det går också att anlända på natten. Trafikstyrningen har jour, men Suviseurat rekommenderar ändå att man inte kommer på natten om det kan undvikas.

Rutten norrifrån går genom Vasa centrum längs Vasaesplanaden. Den trafik som kommer från huvudstadsregionen dirigeras till mötesområdet via Björneborg.

För dagsbesökare finns avgiftsfria parkeringsområden vid ankomstvägarna. Rörelsehindrade dagsbesökare har en egen invaparkering.

Från klockan ett på torsdagen börjar det gå bussar mellan mötesområdet och resecentrumet i Vasa. De går med en halvtimmes mellanrum och kostar 4 euro per resa.