Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kapanens tröja hissas i taket när HIFK hälsar på

Från 2015
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
Sami Kapanen hann under sin karriär också vara kapten för det finländska landslaget, och tillsammans med hockeylejonen vann han två OS- och fyra VM-medaljer.
Bildtext Sami Kapanen hann under sin karriär också vara kapten för det finländska landslaget, och tillsammans med hockeylejonen vann han två OS- och fyra VM-medaljer.

Sami Kapanen har bara spelat för två klubbar i Finland. Därför hissas hockeyprofilens tröja med nummer 24 upp i taket i Kuopio ishall när KalPa och HIFK möts i FM-ligan i oktober.

Det är Savon Sanomat som berättar om att KalPas nuvarande huvudägare i höst kommer att hyllas samtidigt som hans tröjnummer pensioneras i klubben.

Sami Kapanen blir alltså den sista KalPa-spelaren med tröjnummer 24. Totalt under karriären spelade 42-åringen över 400 ligamatcher. De allra flesta av dem för Kuopiolaget, men säsongen 1994-95 hann Kapanen också representera HIFK.

KalPa hade därför bett FM-ligan om att lördagen den 24 oktober få en hemmamatch mot just HIFK för att ordna festligheterna, och spelprogrammet fixades till enligt KalPas önskemål.

Kapanen gjorde under sin karriär också ett dussin säsonger i NHL för Hartford Whalers, Carolina Hurricanes och Philadelphia Flyers.