Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fotproblem skjuter upp blåvit sprintkanons säsongsstart

Från 2015
Hanna-Maari Latvala, VM 2013.
Bildtext Hanna-Maari Latvala var EM-sjua på 200 meter förra sommaren.
Bild: EPA / All Over Press

Först Nooralotta Neziri, sedan Sandra Eriksson, nu Hanna-Maari Latvala. Finlands kanske tre bästa löpare har alla varit tvungna att lägga säsongen på is på grund av skadebekymmer.

Finlands främsta häcklöpare Nooralotta Neziri skadade sig för en månad sedan och kan inte delta i Paavo Nurmi Games på torsdag.

Finlands främsta hinderlöpare Sandra Eriksson har lämnat återbud till Åbo och alla andra tävlingar fram till juli på grund av att formen inte är helt hundra efter vårens skadeproblem.

Finlands främsta sprinter Hanna-Maari Latvala har väntat med säsongsöppningen på grund av krångel med foten – och nu får även hon inse att Paavo Nurmi Games kommer för fort.

Läkarens rekommendationer

– Hon har värk i höger fotblad. Ingenting är sönder och det går hela tiden åt rätt håll. Vi beslöt ändå att skippa Åbo, säger Latvalas manager Robert Päkk i ett pressmeddelande.

– Enligt läkaren lönar det sig inte att tävla ännu. Man riskerar hela slutet av säsongen om man börjar tävla för tidigt.

Latvala siktar på ett inleda säsongen i Universiaderna i sydkoreanska Gwanju i juli. Latvala är regerande silvermedaljör på 200 meter efter andraplatsen i Kazan 2013.